Herkese merhaba
Bir konuda anlayamadığım bir şey var,
(acemiliğime verin lütfen) HW 97 ye pellet koyarken bile
çok dikkatli olmamız konusunda forumda sürekli uyarı var,
peki namlu temizliğini nasıl yapacağız?
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Herkese merhaba
Bir konuda anlayamadığım bir şey var,
(acemiliğime verin lütfen) HW 97 ye pellet koyarken bile
çok dikkatli olmamız konusunda forumda sürekli uyarı var,
peki namlu temizliğini nasıl yapacağız?
pelleti yüklerken dikkatli olmak, kurma kolunu tutarak pellet yüklemek uyulması gereken bir emniyet kuralı, ancak şunuda ilave etmek isterim, hw97k larla yaklaşık 10000 pellet attım, hiçbir zaman pellet yüklerken kurma kolunun kapanması olayını yaşamadım. Tabii ki bu olmayacağı anlamına gelmez, bu konuya kesinlikle dikkat etmek lazım.
kurma kolunu çekip kurmadan, pellet yükleme kısmındaki porta yumuşak bir parça bez sıkıştırıp (piston tarafına pislik gitmeyecek şekilde) silahı kapatın, daha sonra harbiniz ile temizliği yapın.
Çok teşekkür ederim,harbi yok galiba bizim temizleme de
değil mi
Tekrar bakınca yanlış anlamışım,
harbiyi atış yönünün tersine kullanacağız değil mi?
haliyle,
sabit namlu silahlarda namlu ağzından harbiyi sokabilirsiniz,
İlginize teşekkür ederim.
Ama yine de anlayamadığım konu sabit namlulu tüfeklerle
kurmalı tüfeklerin yiv set açıları farklı mı?
Tekrar sağolun
Bülent
pelleti yüklerken dikkatli olmak, kurma kolunu tutarak pellet yüklemek uyulması gereken bir emniyet kuralı, ancak şunuda ilave etmek isterim, hw97k larla yaklaşık 10000 pellet attım, hiçbir zaman pellet yüklerken kurma kolunun kapanması olayını yaşamadım. Tabii ki bu olmayacağı anlamına gelmez, bu konuya kesinlikle dikkat etmek lazım.
kurma kolunu çekip kurmadan, pellet yükleme kısmındaki porta yumuşak bir parça bez sıkıştırıp (piston tarafına pislik gitmeyecek şekilde) silahı kapatın, daha sonra harbiniz ile temizliği yapın.
bu pistonun boşalması olayına neden bir çözüm düşünmediklerini merak ediyorum bende 6000 atış yaptım bir kere kurma kolunu tutmadım ama pellet yüklerken bazen pistonun boşalıp parmağımı koparacağı aklıma gelmio değildi .
Diana o çözümü düşünmüş işte Yusuf abi, MSN'de konuşmuştuk zaten.
İlginize teşekkür ederim.
Ama yine de anlayamadığım konu sabit namlulu tüfeklerle
kurmalı tüfeklerin yiv set açıları farklı mı?
Tekrar sağolun
Bülent
Atış yönünün tersine harbilenmesinin sebebi, pellet yükleme yuvasindan harbinin girmemesi, kırma namlulu tüfeklerde pellet yükleme bölümü namluyu kırınca açıkta kaldığından her iki yönde de harbileme yapılabiliyor.
Bilgiler için teşekkürler.
Geç cevap için özür dilerim.
Bülent