HW 97 Bakım (çelişki)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese merhaba

Bir konuda anlayamadığım bir şey var,

(acemiliğime verin lütfen) HW 97 ye pellet koyarken bile

çok dikkatli olmamız konusunda forumda sürekli uyarı var,

peki namlu temizliğini nasıl yapacağız?

Fx Revolution

HW 97 k

Diana mod 350

HW 45

Diana P5 magnum

• pelleti yüklerken dikkatli olmak, kurma kolunu tutarak pellet yüklemek uyulması gereken bir emniyet kuralı, ancak şunuda ilave etmek isterim, hw97k larla yaklaşık 10000 pellet attım, hiçbir zaman pellet yüklerken kurma kolunun kapanması olayını yaşamadım. Tabii ki bu olmayacağı anlamına gelmez, bu konuya kesinlikle dikkat etmek lazım.

kurma kolunu çekip kurmadan, pellet yükleme kısmındaki porta yumuşak bir parça bez sıkıştırıp (piston tarafına pislik gitmeyecek şekilde) silahı kapatın, daha sonra harbiniz ile temizliği yapın.

.

AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric

AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot

ankarateam.png

• Çok teşekkür ederim,harbi yok galiba bizim temizleme de

değil mi :)

Fx Revolution

HW 97 k

Diana mod 350

HW 45

Diana P5 magnum

• Tekrar bakınca yanlış anlamışım,

harbiyi atış yönünün tersine kullanacağız değil mi?

Fx Revolution

HW 97 k

Diana mod 350

HW 45

Diana P5 magnum

• haliyle,
    sabit namlu silahlarda namlu ağzından harbiyi sokabilirsiniz,

.

AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric

AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot

ankarateam.png

• İlginize teşekkür ederim.

Ama yine de anlayamadığım konu sabit namlulu tüfeklerle

kurmalı tüfeklerin yiv set açıları farklı mı?

Tekrar sağolun

Bülent :whistling:

Fx Revolution

HW 97 k

Diana mod 350

HW 45

Diana P5 magnum

• pelleti yüklerken dikkatli olmak, kurma kolunu tutarak pellet yüklemek uyulması gereken bir emniyet kuralı, ancak şunuda ilave etmek isterim, hw97k larla yaklaşık 10000 pellet attım, hiçbir zaman pellet yüklerken kurma kolunun kapanması olayını yaşamadım. Tabii ki bu olmayacağı anlamına gelmez, bu konuya kesinlikle dikkat etmek lazım.

kurma kolunu çekip kurmadan, pellet yükleme kısmındaki porta yumuşak bir parça bez sıkıştırıp (piston tarafına pislik gitmeyecek şekilde) silahı kapatın, daha sonra harbiniz ile temizliği yapın.

bu pistonun boşalması olayına neden bir çözüm düşünmediklerini merak ediyorum bende 6000 atış yaptım bir kere kurma kolunu tutmadım ama pellet yüklerken bazen pistonun boşalıp parmağımı koparacağı aklıma gelmio değildi .

Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

• Diana o çözümü düşünmüş işte Yusuf abi, MSN'de konuşmuştuk zaten. :)

İlginize teşekkür ederim.

Ama yine de anlayamadığım konu sabit namlulu tüfeklerle

kurmalı tüfeklerin yiv set açıları farklı mı?

Tekrar sağolun

Bülent :whistling:

Atış yönünün tersine harbilenmesinin sebebi, pellet yükleme yuvasindan harbinin girmemesi, kırma namlulu tüfeklerde pellet yükleme bölümü namluyu kırınca açıkta kaldığından her iki yönde de harbileme yapılabiliyor.

• Bilgiler için teşekkürler. ;d;

Geç cevap için özür dilerim. :sleeping:

Bülent

Fx Revolution

HW 97 k

Diana mod 350

HW 45

Diana P5 magnum