Merhaba malum dürbün sıfırlayamama konusu at44 kullanıyorum ustunde bırlıkte geldıgı durbun takılı bugun yaklasık 5 saat kadar ugrastım ama hıcbırsey elde edemedım 30mt de hedef tahtasına 5 lı atıslar yaptım 2 atıs tam ortadan vursada diğer 3 atış çok alakasız yerlere gidiyo her denemede aynı sıkıntı 4 atıs hedefı tam 12 den vursa da gerıye kalan 6 atıs alakasız yerlerde benım ılk aklıma gelen sıkıntı pallet cunku uyduruk av bayınden alınma sacma kullandık sıfırlama ıcın onerebılecegınız pallet hangısıdır ve bu sıfırlama işini en kolay nasıl yaparım teşekkur ederim iyi forumlar
Dürbün sıfırlayamama ve pallet onerisi
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
At 44 kullanıcıları jsb 18 gr' den çok memnunlar bu pellet bir çok tüfekle iyi işler çıkarıyor. Ucuz pelletle sadece bu hobiden soğursunuz. O yüzden kaliteli pellet kullanmanızı tavsiye ederim.
-
bugun ciddi ciddi tüfeği satmayı düşündüm peki bu jsb tam olarak hangisini almalıyım link atabilirmisiniz
-
Bahsi geçen ürün bu ; https://www.aksuav.com.tr/default.asp?git=9&urun=2558
-
hepınıze teşekkur ederım.Sıfırlama konusunda oneriniz varmı
-
Bence palleti değiştirmelisiniz ben size bu ürünü öneririm çok iyi sonuç alırsınız.
-
Bence palleti değiştirmelisiniz ben size bu ürünü öneririm çok iyi sonuç alırsınız.
The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Sıfırlama işlemi sanılanın aksine gayet uzmanlık gerektiren bir işlemdir, profesyonel arkadaşlar daha detaylı bilgiler verecektir ancak bilgim dahilinde;
-Öncelikle atış yastığı veya mümkünse tüfeği daha sabit tutabilecek bir aparat (atış sehpası vs) ile atış yapmak,
-Abartılı güçlerde sıfırlama yapmamak (bir yerde en düşük güçte sıfırlama yapılması gerektiğini okumuştum)
-Rüzgarsız bir ortamda ayarlama yapmak,
-Hedefiniz ile bulunduğunuz konumun eşit yükseklikte olması,
-Dürbün montajının iyi yapılıp yapılmadığının kontrol edilmesi,
-Oturuş açınızın direkt tüfeğe doğru değilde hafif yan olarak ayarlanması, örneğin sağlaklar için hafif sağa doğru oturuş posizyonunun ayarlanması,(tam açıklayamamış olabilirim)
-En az 3 atış yapmadan dürbünün ayarları ile oynanmaması,
-Sıfırlama mesafesinin iyi hesaplanması.(genel olarak pcp ler için 25-50 m. arası önerilmektedir)
-İşlem sırasında değişik pelletler kullanılmaması,
-Stabil atışlar için basıncın kontrol altında tutulması. -
Normalde at44 çok isabetlidir. Bence namlu oringleriniz yırtılmıştır büyük ihtimal namluyu çıkartıp bir kontrol edin . biri namlu içinde girşte diğer ikisi namlu dışında . oringlerde deformasyon varsa değiştirip namluyu geri takın düzelecektir.
-
hepınıze cok tesekkur ederım yenı pelletler:D gelsın ole deneme yapacam.Birde tüfek 2. el nerde ne sorunu var tam bilmiyoruz bugun atış esanasında fark ettık kurma kolunu tutan pım her kurmada yukarı dogru cıkıyo benımde aklıma oringlerde bı sıkıntı olabılecegı geldı fakat kurcalamak ıstemedım dağıtırım die bu namluyu falan nasıl söküp kont edebilirim
-
Hangi saçmayı kullandığını söyleseydin kalitesiz ise ona göre bi sorun aranırdı , belki sıkıntı saçmada değildir , üstad zetax oring demiş ama tüfek yeni sanırsam, oringlerin çok çabuk deforme olması biraz zor gibi geldi bana
-
saçmalar kalıtesız anca burda bunu bulduk jsb sıparıs verdık gelmesını beklıyoruz tufek sanırım bı 4 5 senelık var
-
saçmalar kalıtesız anca burda bunu bulduk jsb sıparıs verdık gelmesını beklıyoruz tufek sanırım bı 4 5 senelık var
-
Üstad zetax abim haklı oringle<span style="-webkit-tap-highlight-color: rgba(0, 0, 0, 0); -webkit-text-size-adjust: 100%;">rdedir o Zaman sıkıntı
-
ben sıfırlama yaptığından yeni aldın sandım
-
valla cok cok tesekkurler jsb 18 gr aldık sonuclar umdugumuzdan ıyı oldu 30 metrede sıfırlama yaptıkdan sonra bıra kapagı pellet ufak tefek ne varsa vurduk en kısa zamanda grupman resımlerını atacam tekrardan cok tesekkurler