Merhaba arkadaşlar,
Metehan kardeş sayesinde Cricketimi satıp yerine bir adet Kral Arms Puncher Maxi S 0.25(6,35) Tüfeği aldık. Üzerine mevcudumda satmadığım Vector Optics 4-14x44 FFP dürbünümüzü taktık test ettik.
Tüfekde ilk izlenimlerim,
1. Lastik kundak kaliteli ve hafif olması idi.
2. Kundak yanaklık kısmı hafif oynuyor gibi ama o çok sorun teşkil eden bişey değil (ufak tefek ayarlamalar ile düzeltiliyor.)
3. Şarjörler gerçekten güzel gözüküyor ama mermi takılması ve benzeri sorunlar var (Zaten her sorunda yardımımıza koşan Kral Arms Yetkilisi İdris Bey ile yaptığımız görüşmede Şarjörleri daha basit ve kolay bir şekilde değiştireceklermiş.)
4. Çekiç Yayında mevcutta (moderatör olmadan) sesi duymanız çok zor çıkış gücü sebebiyle. Moderatör takarak deneme yaptığınızda yay vuruş sesi çok rahat duyuluyor( Bu konuda da tekrar idris bey ile görüştük yeni yapılan yaylarda bu çarpma sesi olmayacağının garantisini verdiler.)
5. Tüfeğin Stabilitesi Sleek Barrel( Gevşek Namlu) olmasına rağmen son derece stabil ve düzgün. LW mech grade 1 Namlu ile değiştirildiğinde FPS de düşüş tabiki şoklama sebebi ile olacaktır fakat bu sefer de stabilite mm ile ölçülecek şekilde düzelecektir. (şu an büyük 20x30 cm lik bir hedefte çok rahat şekilde hedefi vurabiliyorsunuz grupmanlarda sıkıntı olmuyor. Ama LW namlu gelmesi ile bu sorun ortadan kalkacaktır.)
Ocak Ayı içerisinde Kral Arms'ın bana göndereceği ve kendi yaptıracağım ufak parçalar ile denemeleri videolarını bu sayfa altında paylaşacağım. Bu bölümü açmadaki amacım FT ve BR dışında Tahribat için kullanılan tüfeklerin kullanımını göstermektir.
6,35 Puncher Maxi de yaptığımız güncellemelerimiz,
1. Kral Arms Breaker için yapılan 6,35 moderatör Çıkış ağzı 10 mm idi. Önceden Cricket de de yaşadığımız darlıktan dolayı geri tepme sorununu ortadan kaldırmak için öncelikte Çıkış ağzını 12 mm yaptım. Bunu yaparken Çıkışta dışarı ve içeri 12 mm den 13 mm ye bir bombe vermeye çalıştım. Bu şekilde tüfeğin hem sesi kesilirken hemde geri tepmesini azaltabildik. Moderatör içinde kullanılan parçalar Weihrauch moderatörleri ile aynı idi. Normalde 2 adet uzun bölüm ve ortada 1 kısa bölüm olarak olan odacıklar bu moderatörlerde 3 adet uzun odacığı pullar ile ayırmışlar. Mevcut Hava odasının içeriğini stabil hale getirmek için Kağıt bant ile dış çeperdeki süngeri hafif sıkılıkta üstüne yapıştırdım. Yapıştırma sonrası kağıt bant üzerinde ufak delikler delerk havanın boşluğa dağılmasını sağladım. İçerisindeki odaları ayıran pulların etrafına hafif yapıştırıcı sürerek içine monte ettim artık herhangi bir darbede hareket etmemesini sağladım. Bunun dışında yaptığımız testlerde Moderatör de tek kusur olan geri tepmeyi aldık ve sesi yüksek ölçüde kestiğini gördük. (merak eden arkadaşlara özelden yardımcı olurum. Bilgi paylaşmak için vardır para kazanacak işimiz var çok şükür bu bir hobi! Anlayana!)
2. Yakın zamanda yay , çekiç ve yayı tutan arka kapağı Kral Arms'ın bana göndereceği parçalar ile değiştirip Chrono Ölçümü yapacağım. Bunları burada paylaşıp bilgi vereceğim.
Türkiye'de üretilmesi bir şeyin gerçekten güzel bir şey ama daha da güzeli buna bir kalite katmak ve hepimizin nasiplenmesidir. Yurt dışında 5000 tl lik tüfeklere bakıp da vay ne güzelmiş niye yok Türkiyede diyeceğimize Mevcut bizi dinleyen bir firmaya bilgimizi aktarsak elimizde Kapı gibi büyük bir tüfek sektörü oluşur. bunda emeğinizin altına adınız yazılmaması veya sizin adınızın hiç geçmemesi sorun değildir. Maksat aynı yurtdışında özendiklerinize ulaşmayı sağlamaktır. Bu sebeple ben şu an bizi görüp dinleyen Kral Arms firmasına teşekkürü borç bilirim ve Umuyorum bu şekilde daima bizi "gerçekten bu işi hobi olarak yaparak,lobicilikten,esnaf zihniyetinden uzak hobidaşlar" dinleyerek , kaale alarak, değer vererek mevcut halinizi daha üst seviyelere taşımanızı tek dileğimizdir.
İyi günler....