Namlular konusunda şöyle diyebilirim. Kral Arms kendi üretimi namlulardır ve gevşek (sleek) namlu olarak geçen bir türdür. Nasıl üretildiğini bilmiyorum ama sanırım namlu matkabı ile üretiliyor. Bildiğiniz matkap tek farkı yiv açıyor namlu içerisinde. Gevşek namlunun en önemli özelliği içerdeki hava basıncını herhangi bir şok olmaması sebebiyle direk aynı güçte dışarı atmasıdır. Güçlü çıkması her zaman isabetli olması anlamına gelmiyor, bu da hep yanlış anlaşılan bir şeydir, bu sebeple herkes LW yani Lothar Walther markasına karşı zaafı var. LW namlular ise Chocked (türkiyede şoklu namlu diye geçer ama aslında Chock anlamı daralmakdan gelmektedir.) Namlu giriş ve çıkışlarında mm mertebesinde bir daralma vardır. Bu daralmalar sayesinde giren mermi çıkış sırasında arkada havayı iyi toplar mermi muntazam çıkar ve dönüşleri yiv içerisinde daha iyi olur. Bu namlularda 50-100 fps arasında pellet ağırlığı ve kalibresine göre güç kayıpları yaşanır. Ama bu güç kaybına karşılık size çok mm grupmanları sağlar. atışlarımızda en önemli şeyde attığımızı vurmak olduğunu düşünürsek LW namlunun önemi daha çok ortaya çıkıyor. Bunu Türkiyede yapamazlar mı? pek tabi bu daralma yapılması mümkündür. Yapmak istediğinde Türkiyede ustalarımızın,mühendislerimizin nice dünya ülkelerine çığır açacak şeyler yaptığı malumunuzdur. Bu sebeple şu an 6,35 üzerinde hava çıkışı , çekiç gücü, yay tansiyonu ve bu tür enstrümanların tüfekte düzeltilmesi ve daha çok hava çıkışı sağlanması ile bir de üstüne LW namlu takıldığında hem güçlü hemde düzgün atış seviyesine sahip tüfeklerlimiz olması mümkündür.
Son olarak en çok istediğim şey 58 cm den daha uzun bir LW namlu ve 160 bar da sabit bir regülatör ile çok güzel ve muntazam atış yapabilecek bir tüfeğim olacağını düşünmekteyim.(58 cm den neden uzun diyecek arkadaşlar vardır. Mermi namlu yolunda ne kadar uzun mesafe dönme kazanırsa o kadar güçlenerek çıkacaktır. Bazı uzun mesafe atış tüfekleri eminim gördünüz bir çok mevcut internette namluları bazılarının 110 cm hatta ben bir kaç adet 2 metre sonradan takılabilen namlulu tüfek de gördüm. bu mermi hızına çok büyük etkisi var. ama taşıma açısında tüfeği çok büyük ve hantal bir hale getirmekte , ayakta atış ve desteksiz atış yapmak kendi deneyimlerimden söyleyebilirim.)
Tüpü sökme işlemini düşünüyorum o zaman güzel bir kumpas ile et kalınlığını ölçebilirim. Eğer Ali Ok veya Bülent arkadaşımızda müsait olursa malzeme kalitesi hakkında da engin şekilde yorum yapacaklardır.