Selamlar,
Bütün Zoraki Havalı Tabanca meraklılarına yardımcı olmak için Zoraki HP01 Ultra 4.5mm ile ilgili görüşlerimi yazarak, paylaşmak istiyorum.
Öncelikle İzmir'den İşgören Av mağazasından alış-verişimi tamamladım. Gerçekten müşteri memnuniyetini ön planda tutan, her konuda bilgili ve ihtiyaçlarınızı ivedilikle karşılayama çalışan bir firma.
Zoraki HP 01 Ultra
Truglo Red Dot 20mm TRI-COLOR
Vector Optics Tomcat (SCRD 24)
Havalı tabanca seçimi yaparken dikkat ettiğim noktalar;
güç, isabet, tasarım üçlemesini seçerek, yoluma devam ettim. Zoraki HP01 Tasarım anlamında beni çok mutlu eden bir tabanca...
Burdaki bütün yorumları okuyarak, ve internetteki testleri takip ederek doğru karar verdiğime, bugün bile olsa yine aynı tabacayı alacağımı dile getirmek isterim.
Güç konusunda 4 pompada neredeyse orta düzey bir havalı tüfeğe eşit. ki bu tabanca olunca azımsanamayacak bir güç demektir. CO2 veya GreenGas tabancalarıyla kıyaslanamaz bile. 20 metreden 4 pompada bira şişesinin kafa tarafından patlatmış olarak şunu belirteyim ki, o derece kalın camı parçalayabilmek için ciddi güç gerektirecektir. (valf ayarı fabrika ayarındadır.)
Tetik konusunda hiç bir ayarlama yapmama rağmen bu kadar ideal bir tetik ile atış yaptığımı hatırlamıyorum... Atak Arms gerçekten bu işi çok iyi beceriyorlar.
İsabet konusunda 10 mt'reden yaptığım grupman ekteki resimde yer almaktadır. kullanılan palet tipi: Gamo Match Diabolo
şuana kadar 2000'in üzerinde atış yaparak grupmanlarımı 250 atışta bir tekrar ediyor, hem silahın red dotunu kontrol ediyorum, hemde atış gücünü test ediyorum.
şuana kadar hiç sorun çıkarmadığını sizlere bildiririm.
Red dot seçimi yaparken dikkat ettiğim hususlara gelince,
Öncelikle tek atışlara uygun, sıfırlaması mümkün olduğunca bozulmayan ve kaliteli işçiliği olan bir cihaz seçmekti. ilk olarak Vector Optics Tomcat (SCRD 24) seçimini yaptım fakat, işçilik konusunda beni çok tatmin ettiği söylenemez. kilit vidası çok sıkıldığında önceden sıfırladığınız ayar bozuluyor. buda tekrar ayar yapmak gerekiyor. yanlış bir seçim olduğu anlayarak, Truglo Red Dot 20mm TRI-COLOR satın aldım. gerçekten her detayıyla mükemmel bir red dot. tepkilere ve darbelere karşı muazzam ayar koruması söz konusu. yaptığım yüzlerce atışa rağmen daha hedefinden sapacak bir değişiklik olmadı. (silah yaysız olsada atış esnasında azda olsa tepkime yapabiliyor) silahada çok yakışmış durumda. tek dez avantajı, bu red-dotu alacak arkadaşlar sıralı ve otomatik tüfeklerde sıkıntı yaşayabilirler. görüş alanı bir hayli küçülüyor. onun dışında tek tek atış yapabileceğiniz bir tüfeğe yada silaha montajını yapıp rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Dip Not: Zoraki HP01 Ultra 4.5 mm için uygun ayağı yok. bu sebeple, namlu üzerine ufacık bir çeltik (kanal) açmanız gerekmektedir. Evimde 3 eksenili CNC tezgahı olduğu için, kolaylıkla bu kanalı açtım fakat satın almak isteyen arkadaşlar bu konuya dikkat etmesi yararlarına olur. yada uygun ayakla kullanabilirler.
Sonuç olarak aşağıda görüldüğü üzere,
20mt'den grupman 50krş civarı.
Merak ettiklerinizi sorabilir, elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.
Saygılarımla.