Arkadaşlar merhaba. Foruma üye olduktan sonra artık hatsan at44-10 long model tüfeğimle tamamen aranıza katıldım. Yalnız dürbün ile ilgili sorunum ve sorularım var. İkinci el olduğu için öncelikle dürbünün üzerindeki ayar düğmeleri tam olarak nasıl çalışıyor bilmiyorum. Artıkıl ayar vidalarını biliyorum ama geriye kalanlar ne işe yarar bilmiyorum. Birazdan resim ekleyip sizden yardım istiyorum. Birde sanırım artıkıl rengini veren pil bitmiş. Nerededir bu pil? Nasıl sökülüp değiştirilir? Yarın ilk atışıma çıkacağım. Lütfen acil yardım edin.
Optima 3-12x44 AOE Yardım
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
İlk resimdeki paralax ayarı.
İkinci resimdeki zoom.
Üçüncü resimdeki numara olan ayarı ve +0- olanı bilmiyorum. Ayrıca bu artıkıl pili nerde? -
Tırtıklı kapağın altında pil var. Ayrıca aydınlatma renk ve şiddeti de ordan ayarlanır. Öndeki +,- ise artıkıl kalınlık ayarı.
-
Teşekkür ederim. Peki o tırtıklı kapağı nasıl açarız?
-
Kapağı açmayı başardım ancak yeni pil takmama rağmen ışık yanmadı. Sebep ne olabilir? Pil denendi, yönü doğru takıldı
-
Pil mekanizmasına 3v elektrik verdim çalışmadı. Oradaki ışık şiddet devresini söktüm, + - direk elektrik verdim yine çalışmadı. Sanırım ampül patlak. Ampül değiştiren var mı daha önce bu dürbünde? Yada başına böyle bişey gelen?
-
Pil mekanizmasına 3v elektrik verdim çalışmadı. Oradaki ışık şiddet devresini söktüm, + - direk elektrik verdim yine çalışmadı. Sanırım ampül patlak. Ampül değiştiren var mı daha önce bu dürbünde? Yada başına böyle bişey gelen?
değiştiren vardır illaki fakat bence siz dürbünün asli özelliklerine odaklanın, artikılı renklendirmek çok mu elzemdir bilemiyorum, belki tan vakti biraz, belkide günbatımında karanlık çökmeden bir miktar işe yarar ama zaten gece işe yaramıyor. Raralax ve zoom iyi çalışıyormu, tüpte hasar var mı gibi durumlar daha önemlidir sanırım. Hobinizde keyifli atışlar ve bizlerle paylaşımlar dilerim
-
Cevap için teşekkür ederim. Diğer özelliklerinde sorun yok anladığım kadarıyla. Aldığım arkadaş 50 m sıfırlaması yapmış. Tabi bugün deneyip göreceğim. Videolar da en kısa sürede forumda olacak inşallah.
-
Sıfırlama 50 mt de sizin tüfeklemi yapıldı farklı bir tüfekse tutmaya bilir.
-
Işık olayını kafanıza takmayın ben 2011 yılında aldım tüfeği bu güne kadar ışıkla hiç atış yapmadım en fazlada 10 kere açıp pil bitmiş mi çalışıyor mu diye bakmışımdır o kadar. Dert etmeyin arkadaşın dediği gibi dürbün asli işlevlerini gerçekleştiriyorsa gerisi önemli değil. Videoları bekliyoruz keyifli atışlar.
-
Işık gereksiz yazdıkları gibi bende 4 tane vardı bu dürbünden hiçbir zaman ışık kullanmadım hatta ışığı açınca hedefi göremiyorum gayet güzel dürbündür güle güle kullanın.
-
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Tüfekle birlikte geldi dürbün üzerindeydi. Sıfırlama 50 metrede yapılmış ama şuan atıştan geldim, 50 metrede hedefi vurmak için sola 3 dot kaydırarak nişan aldım öyle vurdum. En kısa zamanda kendime göre sıfırlama yapmam gerek. Birde şunu farkettim: yanağımı kundağa kaynak yaptıktan sonra dürbün gözüme uzak kalıyor. Raydan geriye kaydırmam gerekir sanırım. Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerek?
-
Silahla dürbünün tam resmini eklerseniz yardımcı olabiliriz.
-
Yanağını dayadıktan sonra en sağlıklı atışı yapacağın konumunu belirle ve daha sonra dürbünü geri çek veya ileri it, dediğin gibi kısaca kendine göre ayarlaman lazım.
-
Şuan dışardayım eve geçince resmi ekleyip yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum:)
-
Resimler geldi
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. -
dürbün ayaklarını gevşetin dürbünü ileri geri oynatıp kendi görüşünüze göre ayarlarsınız birde birdedürbün ayaklarını gevşememesi için çok fazla sıkmayın aliminyum olduğundan deforme olabiliyor ancak civataları sabitlemek için loctıte 243 kullanın civata açılmaz alyan ile açılabilir ama loctıte 270 olmasın o açılmaz
-
Silahla dürbünün tam resmini eklerseniz yardımcı olabiliriz.
Resimleri ekledim hocam öneriniz nedir?
-
Öncelikle gez ve arpacığı sökseniz daha iyi olur hem tüfeğin görünüşünü bozmaması için hemde ön merceği büyük dürbün takabilmeniz için daha sonra benim de dürbünüm aynı şekilde monteli ayağın biri şarjörün önünde diğeri arkada yani montajlamada sıkıntı yok dürbüne biraz daha yakından bakıp kundağa alışmalısınız maalesef sizdeki th kundak ayarlanmaya pek müsait değil tactical kundaklarda ayarlamak kolay oluyordu birde dürbünle bakmaya kolaylık olsun diye 20-25 liraya satılan dürbün körüğü alın onunla kullanmayı deneyin kundağı fazla oynayamazsınız ama körükle bakmanız kolaylaşır.
-
dürbüne yakından bakmanıza gerek yok nasıl rahat ediyorsanız o pozisyonda olmalı dürbün belli bi müddet sonra boynunuz ağrımaya başlar özellikle yatarak yapılan atışlar can sıkıcı olabilir dürbün tüpünü tutan kelepçeleri söküp ileri geri kaydırarak kendinize doğru pozisyonu bulup monte ettikten sonra sıfırlamak 10 dakkanızı alır en fazla. Sıfırlamak için 15 metre idealdir maksimum zoomda ve üstten 1 veya 2 .dota göre sıfırlamanız da uzak mesafe atışlarında dotları daha efektif kullanmanız için yardımcı olucaktır çünkü pellet yükselmekten çok düşme yapıyor bu yüzden alt dotlara daha çok ihtiyacımız var maksimum zoomda sıfırlamanın amacı da uzak mesafede hedefi kadraja sokabilmek için zoomu geri çekmek gerekiyor bu yüzden uzağa atarken hedefi görerek nişan alabilmek için yüksek zoomda sıfırlamak daha mantıklı yani işin özü dürbünü kendinize göre ayarlayın ve sıfırlayın
-