Sayın Süper Moderatör KaraPence
Adınızı bilmiyorum, kusura bakmayınız.
"Yeni weihrauch hw 110 - Salı, 23:09" konu başlığı altındaki yazışmalara göre, Cesurus17 üyemize (kendisiyle tanışıklığım - hiç bir ilintim yoktur) "sınırlı uzaklaştırma cezası" vermeniz hakkında şahsınızda forum idarecilerine ve üyelerimize kişisel görüşlerimi aktarmak isterim.
"İlana koymadığınız silahı burada tabiri caizse el altından ilana çıkarıyorsunuz" yazmışsınız...
Anladığım kadarıyla üyenin forumumuza yeterli sayıda katılım mesajı göndermediği ve/veya üyelikte yeterli süreyi doldurmadığı halde "dolaylı satış ilanı" vermesi "cezalandırılma" gerekçesini oluşturmaktadır.
Bendeniz 1955 doğumluyum, 1975'den beri havalı ve ateşli silah kullanırım. Sportif özelliği nedeniyle 1990'dan itibaren ağırlıklı olarak havalı tüfeklerle ilgilendim. 7 havalı tüfeğim (3 İngiliz, 2 Alman, 2 Türk), 1 havalı tabancam var. Sökerim, takarım, iyileştiririm, bakımlarını yaparım. Ona yakın yabancı sitenin/forumun aktif izleyicisiyim. AirgunTürk'e Haziran 2014'de üye oldum. Şimdiye kadar 10 mesaj gönderdim, konularının seçimine ve yazımına özen gösterdim.
Satış yapmak istediğimden değil fakat mesaj sayım yeterli olmadığından envanterimdeki tek bir ürün için dahi satış ilanı veremiyorum .
Bu hakkı kazanabilmek için onlarca muhtelif mesajı kısa zamanda herkes kolayca yazabilir, ben de yazabilirdim ama yapmadım.
Gerekli gereksiz 3-5 cümlelik katılımlara da asla yönelmedim.
Kısıtlamaların amacı forumun denetimsiz bir "satış platformuna" dönüşmesinin ve bu bağlamda üyelerin kandırılmasının/istismarının engellenmesi ise halihazır uygulamanın yararsızlığını - forumda izlediklerime ve deneyimlerime dayanarak - üzülerek belirtmeliyim.
Örneğin "kıdemli" bir üyenin forum ilanındaki "neredeyse hiç kullanılmamış..." veya benzeri nitelik tanımlı satış ürünü adresime geldiğinde, ürünün gerçekten de kullanılamaz() durumda olduğunu görmek beni çok şaşırtmıştı (ürün elbette ki iade edildi).
Örneğin uzak doğu malı, kaynağı/kalitesi belirsiz, hiç kullanılmamış muhtelif optik ürünler bazı "kıdemli" üyelerce "ihtiyaç fazlası" vs. adı altında forumda rahatlıkla ve sürekli satışa sunulabilmektedir.
Niteliksiz, eksik açıklamalı, resimsiz, anlatım özürlü, çalakalem yazılmış satış ilanlarına sıkca rastlanmaktadır.
Bunlar yanlış şeylerdir ama izin verilmektedir...
Ayrıca, "toygarbey" isimli kullanıcının da belirttiği gibi düzeysiz/kaba yazışmalar, gereksiz kabadayılıklar, hakaret içeren mesajlar, yanıltıcı/yalan ilanlar olmadığı sürece üyelerin katılımlarının sınırlanması bence de doğru değildir.
Burası bir cezalandırma veya taltif etme yeri değil ama kişilerin üyelikten keyif alacağı, hobilerini geliştirebilecekleri bir forum olmalıdır.
Satış ilanı vermek kapsamında önerilerim şöyledir:
1-Yeni üye ise, moderatör ilan içeriğini yayımlanmadan önce kontrol eder, gerek duyarsa üyeyle temas kurar, güvensizlik halinde ilanı kabul etmez.
2-Sıfır/kullanılmamış veya çok az kullanılmış ilanlarda satma nedeni teknik bir sorundan kaynaklanıyor ise bu husus "açıklıkla" ve "mutlaka" belirtilir.
3-Satış sonrası sorunlarının - gerekirse moderatör desteğiyle - çözümüne kolaylık sağlaması için satıcı ürünün "güncel" teknik ve kozmetik durumunu gösterir ayrıntılı resimlerini hazırlar. Yeteri kadarına ilanında yer verir. Alıcı ve moderator tüm resimleri her aşamada görme hakkına sahiptir.
4-Ayrıntılı ve güncel resimsiz ürün ilanı kesinlikle kabul edilmez.
5-Tarafların yalan/yanıltıcı açıklama veya iddiaları moderatörce saptandığı takdirde ilgili kişi/kişiler forumdan temelli uzaklaştırılır.
6-Alım/satım sürecinde, tarafların birbirlerine güvensizliği halinde ve talep edilirse, mümkün olan şehirlerde yerleşik moderatör forumca belirlenmiş ücret karşılığında ve isterse ürün ekspertizi yapabilir.
7-Yurt dışı kaynaklı sıfır/kullanılmamış ürün satışına izin verilmez.
Zamanınızı aldım, teşekkür ederim.
Yararlı olması dileğiyle...