kronosuzluktan bu aralar Cinlenmiş durumdayım.
Aklıma mahrem bir yerdeyken bir fikir geldi.
Evde var olan 8 kalıp beyaz sabuna sırasıyla tüfenklerimle atış yaptım
7.7 gr pelletle
Mod54 8.8cm girdi
Dominatör 7.7cm
Tomahawk 9.9 cm girdi.
Zoraki ise 7.6 cm girdi.
Mod155 10.5 cm girdi
Mod155 , Mod54 , dominator ve zorakinin süratlerini biliyorum yarışma için defalarca ölçtük.
Ölçumlerde domi 715, zoraki 710, mod54 820 fps veriyordu. Ama tomahawk nedir bilmiyordum
Bir ufak matematiksel orantıyla delme miktarından sürati hesaplayayım dedim.
820 ( m 54 sürati ) x 7.7 ( dominin delme miktarı) / 8.8 ( m54 ün delme miktarı) = 717
Bu rakam cronoda 715 fps ortalama ölçüm yaptığım dominatörün hızına çok yakın çıktı.
Aynı orantıda zoraki 708. Ki oda 710 civarıdır.
Mod155 980 ile çıktı ki oda ortalama 990 civarında atıyordu.
Bu durumda benim tomahawk 9.9 ile 922 fps gibi bir süratle gömmüş oluyor pelleti. Alın size krono hemide hacışakirden.
Beyaz sabundan krono :)
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Hocam, yaratıcılıkta sınır tanımıyorsun. Tebrikler
-
Türk ün aklı işte geleceği zamanı bilmiyor. Hocam
-
İşin latifesi bir yana yeni ambalajında nemini kaybetmemis sabun iyibir güc ölçer özellikle aynı firmanın ürünlerini kullanırsak o ürünlerin nem miktarı sabun direnci hemen hemen aynı olduğu için zor zamanlarda ortalama bir ölçüm yaptırır.
-
Ne diyelim, öğretmenlik zor işmiş..
-
Esas film bizim hanımda koptu 8 tane beyaz sabun ambalajından açılmış ve delik deşik olduğunu görünce . demediğini koymadı
-
Esas film bizim hanımda koptu 8 tane beyaz sabun ambalajından açılmış ve delik deşik olduğunu görünce . demediğini koymadı
Hocam o konuyu hiç açma zira forumca oturur dertleşiriz burda. Onlara kalsa oturup yün yumağı sararız hobi olarak
-
Hocam konu ile ilgisi ne kadar olmasa da size birşey danışacağım
Gün boyunca sabahtan sıfırladıydığım dürbünü ertesi sabah atışa çıkarttığında tekrar sıfırlamak zorunda kalıyorum, zira tüfeği akşam sağına veya soluna yatırdığımda hangi yöne bakıyorsa o yöne çekiyor pellet. -
Ben de bir ara sabunla güç denemesi yapmıştım. Bt 65' le atış yapmıştım. Sabunları hanım görünce demediğini bırakmamıştı.
-
Hocam konu ile ilgisi ne kadar olmasa da size birşey danışacağımGün boyunca sabahtan sıfırladıydığım dürbünü ertesi sabah atışa çıkarttığında tekrar sıfırlamak zorunda kalıyorum, zira tüfeği akşam sağına veya soluna yatırdığımda hangi yöne bakıyorsa o yöne çekiyor pellet.
üstadım dik koyun işin latifesi tabiki
Dürbün yenimi? Değilse iç gergi yayı gevşemiş olabilir. Yeniysede sorun %90 odur
Yay tam görevini yapmıyordur sizin yatırdığınız yere doğru iç boruda kayma olabilir. Dedim ama olamaz sıfırlama yaptığınıza göre namlu bağlantısı gevşemişde olabilir. Bana tuhaf geldi.hanımların genel huyu bu ozaman akşam akşam hacışakir yüzünden zılgıtı yedik
-
Bu sabunların çilesi hiç bitmedi be abi
-
Müthiş bir icat olmuş, elinize sağlık. Sizin bulduğunuz yöntemle ve verilerle herkesin banyosunda 3 er 5 er krono var artık.
-
Yeni aklıma gelen bir nokta var. Delicilik pelletin hızıyla dolaylı ancak enerjisiyle doğrudan alakalı. Az önce pelletin hızı ile deldiği derinlik arasındaki orantıyı kurarken pelletin hızının karesini alarak yapsanız daha doğru sonuçlar elde edersiniz.
-
olabilir tabiki ama derinlik hesabına göre 4 tüfeğinde yeni ölçtüğümüz chronoları tutunca tamam dedim hatta tomahawk a yay kısaltması yaptım tekrar ölçtüğümde 8.1 cm deldi yani müsabaka sınırlarına bence girdi şu haliyle bir chrono bulursam ölçüp kontrol edeceğim
-
Esasen hızların karelerini almadan yaptığınız işlemler sonucunda da yaklaşık değerler bulursunuz. Ancak hızın karelerini alsanız daha kesin değerler elde edersiniz. Ama fikir çok güzel. Benim aklıma gelmemişti. Alternatif hız-güç ölçme yöntemi bulmuşsunuz.
-
bunu farklı bir cihaz tasarladım onda gerçekleştireceğim
-
Emir abi eskiden bu sabun işi çok meşhurdu hatta bi 10 sene önce evdeki tüm sabunları dağıtınca sopa yiycektim nerdeyse ev ahalisinden
Yalnız dikkat etmekte fayda var aynı marka ve model sabun kullanmak ve dik açıyla atış yapmak tutarlılık açısından önemli.
-
kesinlikle katılıyorum Arda bu konuda ufak bir çalışmam olacak eğer başarırsam hoş bir supriz yapabilirim camia ya
-
Hesap doğru arkadaşlar evdeki ambalajlı sabunlara atılan peletler hızı veriyor
Yeni yayı ile 8.2cm giren peletin hızını 764 diye hesaplıyordum. Bugün crono ölçümleri
765 ile 770 fps arası çıktı.
Artık size kolay gelsin. 4 de 4 tuttu -
Harika bi sonuç oldu abi. Yalnız hacı şakir Adana'ya sevkiyatı durduracak bu gidişle
-