- ince memet ve jsb 15.89 grn ile teneke delme
Zoraki 58cm lw namlu 5.5mm
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
- video çektim ama yüklemede hata beriyor
-
yirmi litrelik yağ tenekesini deliyor Diyer tarafı ise kabartiyor ama çıkmıyor
-
bu verilere bakılarak hız tahmin edilebilir mi
-
Standart 5.5 mm kullanan arkadaşlar belki yorum yapabilir güç konusunda
-
kaç metrede yapıyor bu tek taraflı delmeyi
-
yakın mesafeden... uzaktan denemedim dürbünüm yok
-
Birpaket beyaz sabun al (kurusundan değil tazesinden) dostum üst üste koyup bir sık nekadar derine girmiş bir ölç bana da yazıver hesaplayayım üç aşağı beş yukarı ne imiş
-
sabun markası fark ediyormu
-
sabun markası fark ediyormu
-
vallahi ben ucuz olsun diye bim de satılan ışıl marka sabunu kullanıyorum bulamazsam hacı şakir
-
beyaz sabunlari yanyana dizip duvara yaslayip ateş ettiğimde 5 / 6 cm uzaktan ... ince memet ağırlığını bilmiyorum 8 cm..
jsb 15.89 grn 9 cm ..
Saplandı -
iki sabunu nu delip geçerken üçüncüsü nün ortalari gibi saplanip kalmıştı jsb Ortayi geçmişti
-
ince mehmet hem sivri hemde sert olduğu için daha çok saplanir saniyordum ama yumuşak olan hemde sivri olmayan jsb daha çok saplandı
Ayrıca jsb nin üzerinde oluşan yiv set izleri sabun üzerinde çok belirginken ince mehmet te silik çıkmıştı sabun üzerine
-
760 fps civarı çıkıyor. 150 fps kadar avantaj sağlamış
-
Gerçekten şimdi bu kadar uzun namluyla güç artışı mı oldu yani abi kafam almıyor ben şimdi benim tüfeğin 50 cm lik namluyu 70 cm yapsam benimki de artar herhalde o zaman dimi
-
e arkadan gelen basıncı kaldırıyorsa . namlu boyu uzadıkça güç artar.
Zaten
4.5 da
1.pompa 120
2.pompa 175 +55 fps artmış
3.pompa 205+ 30 fps artmış
4.pompa 225+ 20 fps artmış
. Bu pratikte birinci pompadan sonraki pompaların ek gücünü namlu tam kaldıramıyor demektir. Dikkat edersen her pompadan sonra süratin artış oranı dengeli artmıyor . Oysa her pompada aynı hacimdeki hava diğer havanın üzerine biniyor.
Tabi 58 cmlik uzun namlu için devamlı 3 pompa ve üzeri yapmak lazım çünkü bu sefer alt pompalarda pompa namlunun sürtünmesine karşı koyamaz.
Yani bu tip bir silahı optimum değerlerde kullanılacaksa pompanın her basınçta namluyla 3 aşağı beş yukarı uyumlu olması gerekir. Benim zorakide ben hiç tek pompa yapmam muhakkak en az 2 pompa yapıp atarım tek pompada namlu uzun olduğu için sürat kısa namlusuna göre biraz düşer ancak fark 2. Pompayla başlar. -
Peki ideal namlu boyu(orjinali hariç)kaç cm olmalı?Bir de 4.5 mm olsaydı çıkış hızına paralel olarak hedefe uyguladığı kuvvet artarmıydı?
-
Peki ateş ettikten sonra namludan çıkan beyaz görünümlü basınçlı hava varsa daha uzun namluyu da kaldırabiiceğinin işaretimidir pcp için soruyorum
-
hocam 15.89 grn ni mi 760 atıyor yoksa ince memedimi
-