Arkadaşlar Selamlar,
Uzun zamandır kafamı meşgul eden ama bir türlü beceremediğim Tüfek sıfırlama lazerinin nasıl kullanıldığını sizlere sormak istiyorum .
Sayfada aradım ama bulamadım . Tabi ki daha önce yazıldı ise özür dilerim . Sadece linkini verseniz de yeterli değilse;
Bu Tüfek sıfırlama lazerinden 2 adet edinmiştim . Yalnız kullanırken oldukça kolay olacağını düşünmeme rağmen bir kaç aksilik yaşadım . Bu sebeple de kullanımın kolay olmadığı ve öğrenmem gerektiği kanaatine vardım .
Yaşadığım aksaklık AirArms havalı oyuncağım için uygun ucu seçip lazere bağladım . Mümkün olduğu kadar stabil olabilmesi için namlu içine soktum .
İşaretleme yapayım diye ama benim problemim burada başladı. Çünkü tarif edilen şekilde namluya sokmuş olduğum lastik uç takılarak çıkmadı. Çıkarmek ve bu arada namluyu bozmamak adına 40 takla attım . Yardım alacak kadar yakın bir arkadaşım olmadığı içinde açıkçası terledim .
Sonunda başardım . Neyi yanlış yaptım deyip tekrar denedim. Ama aynı yerde yine uğraştım .
Ve bu işin benim okuduğum ile yapılmayacağını bir takım ince noktalarının olduğunu anlayarak uzaklaştım .
Eğer başarılı olabilseydim dürbünüm için ayarlamış olduğum artıkıl ve lazeri kesiştirecektim . Ama başaramadım .
Bende kalasik yöntem mesafe uzatarak yapmaya çalıştım . Videoları izledim ve kısmen başarılı oldum . Açık araziye ulaştığım zaman da tekrar yapacağım .
Yalnız bu aleti de kullanmak isterim . Bana kullanmış bir arkadaşın ince kullanım önerileri lazım .
Niye sıkıştığı ? ( Sıkışıyor çünkü çıkarma yönünde namlu içi düzgün durmasını sağlayan lastik açılıyor)
Nasıl düzgün ayar yapıldığı ?
Yada kullanma sen klasik yöntem uygula diyen önerilere ihtiyacım vardır.
Tüm hobidaşlarıma cevaplar için şimdiden teşekkür ederim .
Saygı ve sevgilerimle
Emin