Merhaba arkadaslar,
Ilk once kendimi tanitmak istiyorum, sonra konuya baslamak sizlerle baslatmak istiyorum.
Avrupa da dogdum ve buyudum, adim Enes ve 20 yasindayim. 11 yasindan beri havali tufek hastasiyim, ilk havali tufegim Diana Mod 25 olmustur ve hala atiyorum o havali tufegi. Diana Mod 25 1970lerde uretilmistir, ve 40 senedir o havali tufek en az yaz aylarinda 2000 pellet atmistir her sene.
Simdi benim Turkiyede ki firmalari anlamiyorum, basta ilk onde giden Hatsan. Ilk Hatsanla tanistim sene 19 yasindaydim ve bir arkadasim yaz senesinde Hatsan mod 125 5,5 almisti, ben hic begenmedim cok agir ve Weihrauch veya Diana havali tufekleri asla yaninda varamaz bir Tufek.
PCP dunyasi bende insallah girmek istiyorum, ve sizlerle bir karsilastirma yapacagim.
Burda herkez EDGun markasina biliyordur herhalde, EDGun bir Rus PCP havali tufek yapan bir kisidir (evet tek kisi). Ed ismi olan adam Matador PCP bullpup havali tufegiyle efsane ve dunyaya satan bir markadir. Simdi ben bunu anlamiyorum arkadaslar, Ed firmanin sahibi herseyi kendi yapiyor, veya yaptiriyor onemli degil. Bu adam tek bir adam, PCPin design sekil ve herseyine kendi yapmistir, tufeki tanitmak ve obur ulkelere satmak hepsine tek yapimistir. Simdi Hatsan ve EDGune bir karsilastiralim,
EDGun Matador eminimki adim ustunde butun Hatsanlardan daha da isabetli ve iyi kaliteli oldugundan eminim, oturdugum Ulkenin hobi atislar yapan insanlar EDGun Matador dan inanilmaz seride memnunlar, ve Hatsana PCPleri burda Budget(ucuz PCP) olarak goruyorlar.
Sidmi ben buna alamiyorum, kos koca Hatsan firmasi Edgunden daha da cok satan ve para kazanan niye EDGun den guzel Tufek yapamiyorlar? bukadar mi zor Yurt disindan bir kaliteli tufek design yapan birisine bulmak ve calistirmak? EDgun herseyine Youtubedan anlatiyor, tufek nasil calistini veya nasil test yapilcani. Hatsan hicbirsey yapmiyor, niye arkadaslar?
Turkiyede fiyatlar bana gore, yerli vatandaslari cok ve cok fazla. Kral Bullpup Breaker burda 1.100 TL satiliyor, 1.100 bugunki kurla 350 euro yapiyor. Oturdugum ulkede 500 euroya temiz ikinci el BSA PCPleri alabilirsiniz, fiyatlar yerli vatandasa gore cok fazladir benim gorusum bu arkadaslar.
Sunu da anlamiyorum, Hatsan yeni havali tufek cikarda iyi guzel ama 4,5 kilo arkadaslar. Havali tufek nasil 4,5 kilo olur ya? Air Arms ve ya FXler en fazla herhalde 3,5 kilo dur. Anlamiyorum gercekten
Lutfen Turkcemi pek fazla gormeyin, yurtdisinda dogdum icin 4 dil bilmem lazim ve Turkceyi okadar gelistiremedim.
Hayirli cumalar, ve insallah sizde okuyup fikrinize benimle paylasirsiniz.