Merhabalar. Ülkede holosight diye geçen birçok ürün var ama ne derecegüvenilir mi onu öğrenmek istiyorum. Eotech diye aratınca tonla ürün çıkıyor ama orjinalleri 300 dolar civarından başlarken ülkede 200-800tl arası aynı marka etiketiyle satılan bi tomar ürün var.
1000 lira içerisinde satılan holosight/reddot tarzı ürünler ne derce iş görür? Elimde bikaç yıldır ucuz reddot mevcut ve fiyatına göre de iyi iş yapıyor ama ufak bir hedefe veya kağıda küçük bir daire çizip atış yapmak istendiğinde hedefi kaplıyor ve çok sıkı bir grupman çıkmıyor. Amacım 100-120m'den ayakta damacana veya benzer boyutta bir hedefe pcp ile atış yapmak. Halihazırda 4x32 dürbünle bu mümkün ama dürbünsüz atış yapmak istiyorum ve o mesafeden basit reddotlar hedefi neredeyse kaplıyor. Bayiler genelde alıcı av tüfeğine takar, en fazla 50-60m'den canlı hedef veya benzer boyutta bir hedefe ateş eder diyerek bu tarz bir ihtiyacı karşılayacak ürün getiriyor. Ama pcpler daha isabetli, peletler 130-150m'ye kadar aşırı bir düşme yapmıyor ve av yapmadığımız için ufak hedeflere atıyoruz. Soracaklarım şunlar :
1000tl altı satılan eotech diye geçen, yada aynı fiyat aralığındaki reddotlar orjinal eotechle ne derece rekabet edebilir(çoğu bayinin ilanlarında MOA değeri yazmıyor). Sürekli filmlerde oyunlarda gördüğümüz bu markaya rakip olabilecek Türkiyede satılan, orjinal, ömürlük, benzer fiyat aralığında (300-500 dolar) ürün var mıdır?
Aynı ürünler bazı sitede Reddot, bazısında Reflexsight, bazısında Elektrosight, bazısında Holosight diye geçiyor. Bu terimlerin farkı nedir?
Bu tarz ürünleri ebay opticsplanet vs sitelerden getirtsek vergisini ödeyip alabilirmiyiz yoksa sorun çıkar mı? Sonuçta keskin nişancı dürbünü değil bunlar.
En önemlisi : Halihazırda yerli silah projeleri var, belki optik işine de el atan olmuştur diye düşünüp baktım, ankarada 3E EOS diye bir firma mevcut ve baya geniş yelpazede güzel şeyler üretiyor ama safi orduya çalışıyor galiba. Hani keskin nişancı dürbünlerini halka açmamalarını nispeten anlarım da acaba bu tarz nişangahları talebe bağlı satarlar mı