Bu kalıbın benzerini youtube da görmüştüm. Elinize sağlık. Kalıbı diz mi yaptınız
5.52 Bullet pellet kalıbı
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Bu kalıbın benzerini youtube da görmüştüm. Elinize sağlık. Kalıbı diz mi yaptınız
Ben alüminyumdan bir çekirdek modelini tornada işlettim, bir adet benjamin .357 ballistic tip modelini numune vererek. Sonra da kuyumcuların kullandığı kauçuklu silikondan kalıbını alarak yaptım. Maalesef metal işleme imkanım yok evimde ve hiç bir torna frezeci uğraşmak istemiyor... 6.35 için de benzer bir kalıp yapmayı düşünüyorum. 9mm dökümlerim gayet isabetli, memnumum -
Bu arada belirtmek isterim ki direkt kurşun pellet üzerinden kalıp alamadım kauçuklu silikonla. 250 °C'de kürlendiğinden dolayı kurşun çok fazla yumuşak bir hal alıyor. Bu nedenle baskı altında / sıkıştırarak dökmeniz gerektiğinden deforme oluyor ve çaptan kaçıklık yapıyor. Bir de benjamin pelletlerin ucundaki kırmızı plastik eriyor.
Denemek isteyen arkadaşlar olursa diye belirtmek istedim, çünkü ben baya bir malzeme ziyan ettim bu işlerle uğraşırken.
-
Şu aralar tasarladığım kalıp gayet güzel olacak sanırım. Peleti ezmeyle arka kısmını düzlemeyle uğraştırmayacak. Yaptığımda paylaşırım inşallah
-
Arkadaşlar peletler kalıptan çıktıktan sonra çok istikrarlı olmamıştı. ben de arkasına etek yapmak için bir aparat daha yaptım. İnşallah bunun gurupmanı güzel olacak.
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. -
El emeği göz nuru dedikleri bu olsa gerek bunca emekten sonra insan tetiğe basmaya çekinir namluya sürdükten sonra keşke seri üretim yapsanızda piyasaya sürseniz ince mehmet bulletlere benziyor ama onlardan daha pürüzsüz ve düzgün görünüyor elinize emeğinize sağlık
-
Teşekkürler yasin kardeş. seri üretim işi zor biraz. incememete benziyor evet fakat yüzey kaymak gibi çıkıyor.
-
Hocam elinize sağlık ..bayağı gelişme var yola devam.
-
Teşekkürler Yeditepeli hocam. Sağolasın
-
Elinize sağlık.on numara olmuş.bende aynı sorunu yaşıyorum keşke banada bir takım üretseniz(ücret mukabili)
-
Ellerine sağlık ustam. Allah utandırmasın.
-
yalnız ufak bir uyarı kapalı ortamda kurşun dökümü yapmayın balkon filan iyidir. buharını solumayın.
-
Ellerine sağlık ustam. Allah utandırmasın.
Sağolun hocam. Amin
yalnız ufak bir uyarı kapalı ortamda kurşun dökümü yapmayın balkon filan iyidir. buharını solumayın.
Sanki bu kalıbla ilk kurşunu beraber dökmedik kardeşim
-
ya ben nefesimi tutmuştum sen çakmadın. hatta kurşunu ayağına dökecektin nerdeyse
-
bu pelleti yarın deneyelim benim t10 la
-
Evet biraz alelacele dökmüştük. Yarın deneyelim İnşallah
-
Bu proje ne oldu? Üretime yada satışa geçtimi?
-
usta seri üretime geçin artık evet maliyetli ve uğraşlı ama bi süre sora daha basit olacağını düşünüyorum yapımının hobi olarak da mükemmel bir iş belliki herkez kendi yaptığı pelleti atmak ister bence fiyatı önemli değil siz bi fiyat çekin emin olun isteyen çok olur eliniz dert deva görmesin mükemmel pellet olmuş
-