Konuyu yanlış bölüme açmışım kusura bakmayın
Hedef olarak cam şişe kullanmak
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Soda şişesi patlatmanın zevki bir başka, ama kirlilik konusunda maalesef kişinin inisiyatifine kalıyor.
Bence patlatılacak alanın altına naylon branda serilebilir, ben ihtiyaç dışı kalan ozalit (büyük ebatta rulo halinde kağıt) paftalarını kullanıyorum.
-
Cam şişeleri bir kat koli bandı ile kaplarsanız patlattıktan sonra toplaması kolay olur.
-
150 adet trap plağı 45-50 tl. Doğal kilden oldukları için çevreye zarar verme riskleri de yok. Renklerinden dolayı da uzak mesafelerden görülebiliyorlar. Yivsiz ve havalı atışları için öneririm.
-
Ben karton kutunun içine çelik sac koyup karton kutunun önüne de hedef kağıdı iğneliyorum. Bu şekilde attığım pelletler hedefi delmiyor. Cam şişe kırma taraftarı değilim. Zira kırılan şişeyi toplamak zahmetli, eğer toplanmazsa insanlara yada başka canlılara zarar verebilir.
-
Bu konuda duyarlı olmak çok güzel bildiğim kadarıyla cam doğada enzor çözülen maddelerden bir tanesi ve ayrıca can kırıkları ormanlarda yazın büyüteç etkisiyle yangınlarda sebep olabiliyor.. Ama biz ne kadar duyarlı olsakta bizim ormanlarda yada doğada bıraktığımız birkaç parça cam parcasi piknikçilerin bıraktığı kirliliğin yanında okyanusta damla bile etmiyor
-
etrafa dağılmaması için en basiti şişeleri poşetin içine koyup kırmak kendi arazin olursa istediğini yap ona kimse karışamaz ancak açık arazileri kirletmemek lazım
işin kötü tarafı her hafta sonu düzenli olarak koli koli cam şiseyi kırıp çevreyi olabildiğince kirletip üzerine bu durumu kaydederek facebookta paylaşanlar var onları anlayamıyorum -
Cam doğayı kirletmez ama dediğiniz gibi kuru zeninde güneş ışınlarını odaklayıp yangınlara sebep olabilir. İnsanların ve hayvanların yaralanmasına sebep olabilir ve fiziksel ortam kirliliğine sebep olabilir.
Cam ve şişeleri hedef olarak kullanmamak en güzeli bence. -
Uzun zaman oldu şişeye atış yapmayalı ama atış çantamda bir adet koli bantı ile sarılmış soda şişesi mevcut. Koli bantı da taşıyorum yanımda. Koli bantı iyi çözüm.
Yukarıda okuduğum fakat denemediğim naylon poşet içine de koyma fikri güzelmiş. Şeffaf poşet ile olabilir. Ya da şu an aklıma geldi streç film ile de belki dağılması engellenebilir.