Mod125 vortex tüfeğim ilk 20 atışta dizelleme yapıyor. Acaba keçedenmi kaçırıyordur. Garantisi 8 nci ayda bitecek ve 6 ay önce vortex taktırmaya göndermiştim ozaman keçeside değişmişti. Garanti bitmeden göndereyimmi, (kargoda sıkıntı olurdiye korkuyorum). Yoksa normalmidir telaşa mahal yokmudur. Yardımlarınızı bekliyorum.
Ha bu arada oringin oralarda bariz yağ görüyorum. O yağlar pistondanmı geliyordur.
Dizelleme yardım
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır.
Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
-
-
Tüfeğinize serviste bakım yapıldığı zaman fazlaca yağlanmış anlaşılan. Telaşa gerek yok yağ bittiği zaman dizelleme kesilecektir. Ancak çok dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Dizelleme etkisiyle namlunuzda yanma artıkları birikecektir ve bu birikintiler oldukça koroziftir. Her kullanımdan sonra namluyu kesinlikle harbileyin aksi takdirde bir kaç hafta sonra namlu karıncalanma yapacaktır. Böyle olduğu Zaman namlunuz ölmüş demektir.
-
Yalnız sanki önceden duman çıkmıyordu, bu duman yeni başladı.
-
Tüfeğin herhangi bir yerini yağladınız mı
-
Tüfeğin herhangi bir yerini yağladınız mı
Yani tetik kısmını ve hareketli aksamları yağlamıştım.
-
Ama pistonun içine yağ sıkmadım.
-
Muhtemelen sıktığınız yağ silindirin içine sızmış. Ya tüfeği söküp temizleyeceksiniz yada bu şekilde kullanıp yağın yana yana bitmesini bekleyeceksiniz ama unutmayın her kullanımdan sonra muhakkak bezle parçasıyla tüfeği harbileyin.
-
fren balata spreyi ile silindirin içine sıkıp yağı temizlense acaba bir zararı olur mu.
-
Tamam eyvallah HPI bey, inşallah öyledir.
-
bakımdan sonra kaç atış yaptınız. Vortex takılırken keçede değişiyor iç bakımı da komple yapılıyor. muhtemelen bir iki kutu sonra biter
-
Zetax bey, Vortex takıldıktan sonra en az 2000 atış yapmışımdır. Ancak kendi bakımımdan sonra 1 kutu ancak bitirdim.
-
muhtemelen sıktığınız yağ silindire kaçmıştır.
-
Olmazsa bayramdan sonra hala dizelleme devam ederse garantisi bitmeden bir bakıma göndereyim. En hayırlısı bu olacak herhalde dizelleme biterse göndermem.
Nihat fevzioğlu kardeşin dediği gibi, firen balata spreyi sıksak o delikten içeri, yada tiner döksek şırıngayla bişey olurmu?
-
hatsan da garantinin pek bir önemi yok genel bakımdan zaten pek bişey talep etmiyorlar
-
Sağolun arkadaşlar ve emir bey Bende anlamadım bir anda deli gibi duman atmaya başladı, sonra sonra dumanlama bitti, ertesi gün yine duman ve yine dumanlama bitti. 2 hafta aradan sonra bugün yine dumanlama vardı ama az vardı. Ve namlu girişinde fazla fazla yağ vardı.
Zorakiyi aldıktan sonra mod125 e gereği kadar ilgi gösteremedim atış yapamadım bakım yapıp kaldırmıştım. -
bakımdan sonra kaç atış yaptınız. Vortex takılırken keçede değişiyor iç bakımı da komple yapılıyor. muhtemelen bir iki kutu sonra biter
vortex taktırdım aynısı bendede devam ediyor teşekkürler...
-
vortex taktırdım aynısı bendede devam ediyor teşekkürler...
inşallah bu vortex takılmalarda kronik bir sorun değildir.
-
inşallah bu vortex takılmalarda kronik bir sorun değildir.
yalnız ben henüz vortex haliyle doğru düzgün kullanamadım, denedikten sonra size de bilgi veririm.
-
yalnız ben henüz vortex haliyle doğru düzgün kullanamadım, denedikten sonra size de bilgi veririm.
sizinki normal o zaman. Ben taktıralı çok oldu.