Hatsan yaylılarımdan sonra elimdeki retay a da bir modifiye yapma ihtiyacı duydum. Uzun zaman bir kenarda bıraktığım bu tüfeğimi hem gez arpacık modifiyesi yapıp dürbünsüz kullanmak için hemde müsabaka şrtlarına getirebilmek için ( olur ya ayranım kabarır ft nin birine dürbünsüz girerim) ilk önce arpacık modifiyesi sonrada gezi ile oynama ihtiyacı doğdu aslında güzel olan arpacığı iptal edip delikli bir arpacık imal ettikten sonra plastik ve dandik bulduğum gez e de metal bir parça imal edip wpoksi yapıştırıcı ile taktım ( dürbün ayak kıskaclarından) ancak yayı ciddi sert ve sesli çalışıyordu. Aslında weihrauch ve gamo nun bir karması olan retay benim sevdiğim bir sisteme sahiptir. Cilindir ve piston kısmı weihrauch dan alınmışken kurma kolu , makenizmasi ve tetiği aslen gamodan devşirilmiştir. Pistonun ele kapanmaması için hw de olmayan bir emniyet mandalı konulmuş ve gayet emniyetli bir tüfek haline gelmiştir. Bende bu güzelliğe 17j bir yay ı ve yay tutucularını plastikleyip yay ağırlığını derlinle değiştirip taktım. Su gibi oldu hem yay sesi ve vibrasyonu gitti hemde tepme çok ama çok azaldı hissetmiyorsunuz. 780 fps ile 8.44 jsb yi gönderiyor. Tetik yayınıda değistirince müsabaka silahı diyeceğim ölçülere geldi. Aslında namluyuda sünnet edecektim ama uğraşmadım
Yaptığım grupmanıda aşşağıda yayınlıyorum.
Retay 100x e gez arpacik, yay ve tetik modifiyesinden sonra
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
mesafe 12m gez arpacık ve desteksiz ft müsabaka tarzı oturarak atış . grupmanlar 5 er atıstır.
-
eline sağlık abi:) yaratıcılığının ardı arkası kesilmiyor:)
-
sağol Emre valla uğraş çıkartıyoruz kendimize
-
abi her uğraşın deneysel bir çalışma:) bizim de neler yapılabileceğine dair ufkumuz genişliyor gerçekten:)
-
Eline sağlık üstadım
-
eyvallah hocam
-
elinize sağlık, aslında şu yaptığınız modifiye işlemlerini video olarak çekip paylaşsanız ne çok şey öğrenirdik
-
Bu tüfeğin rüyama girmişliği var.
Emir abi süpürge sopası versek müsabık yaparsın.
Çıtayı çok yükselttin abicim ne desem bilemedim. -
retay güzel malzeme biraz garip ama teknik anlamda iyi gövde alüminyum. Kundak iyi dizayn edilmiş ancak plastiği dandik birde dürbün kızağıişlem görmesi lazım ben alıralmaz gevşeme olduğunu farkettim söküp epoksi yapıştırıcı sürüp tekrar vidaladım.
-
elinize sağlık, aslında şu yaptığınız modifiye işlemlerini video olarak çekip paylaşsanız ne çok şey öğrenirdik
eksikliğini bende duyuyorum bu sene olmadı ancak yeni sezona tekrar uygulamalı video çekerek yayınlamayı düşünüyorum.
-
eline saglik abim her zqman yardimini esirgemeyip her sorumuzu cevapladigin icin ve yenilikleri sunduğun icin
-
est. Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana
-
tebrikler,hobidaslar yakinda tufek imal edecek gibi☺
-
elinize sağlık.
-
Merhaba Emir Bey. Bir insan bir hobiye ancaj bu kadar yakışır. Retay görsel olarak hep beğendiğim fakat malzeme ve işçilik olarak emin olamadığım bir tüfekti. Bu tüfekle ilgili daha detaylı incelemelerinizi bekliyorum. Bence tüm hobidaslarimizin imkanları nispetinde Hatsan, Kralarms dışındaki diğer yerli markalarimizla yaşadıkları tecrübe ve deneyimlerini burda paylasmalilar diye düşünüyorum.
Teşekkürler&Saygılar -
retayın detaylı incelemesini yapmayı isterim. Benim görüşüme göre yeni üretimleri hatsan modellerinden sonra Türkiyenin en iyi yerli yaylılarıdır. Ancak malzeme ve işçilik bazı noktalarda biraz az
-
The content cannot be displayed because it is no longer available.
Emir hocam bu g3 arpacığı olurmu acaba
İlgi çekici bir modifiye bizede yeni fikirler oluyor -
olur tabiki