PCP tüfeklerde iki tane yapısal sorun var. Bunlardan biri hava basıncı sabitleme, diğeri de hava miktarı sabitleme. İlki iyi bir regülatörle çözülüyor. İkinci sorun kronik halde devam ediyor. Ben de ikinci sorunla ilgiliyim. Bu konuya da, arkadaşların çalışmasına da bu nedenle ilgi duydum. Atışlar arasında 15-20 Fps fark demek silah için arıza demektir. Ama ikinci yapısal sorun nedeni ile bu durum kullanıcılar tarafından kabul edilmiş durumda. Eğer, hava miktarı sabitlenebilirse, atışlardaki bu fark ortadan kalkar. 2-3 Fps farklarla çalışır silahlar. Bu hallolmayınca PCP silah 10 metreye mahkum oluyor. 15 metrede bile istikrarı yok. Atış hassasiyeti kayboluyor.
Çekiç-tetikleme sistemleri ile oynamanın bu soruna faydası olması lazım, konu böyle ilerler diye düşündüm ama başka yerlere gitti. Atış sayısı artmış düşmüş bunun bu konu bakımından gösterge kabul edilmesi doğru değil. Hava sabitliğine doğru bir adım atılmışsa, bu, atışlardaki Fps farkını 2-3 farka indirmeli ki silah 20 metre atışında 10 metre gibi hassasiyet kazansın. Şu anda 10 M üstünde atış hassasiyeti olmayan ve bu konuda yapısal sorunları olan silahlarla muhatabız. Elbetteki bunu aşmak için yapılan her çalışma sonucu ne olursa olsun kıymetlidir. Bu konudaki yazışmaların, kişisel tartışmalara dönmemesi için çaba rica ediyorum. Bu forumu okumaktan keyf alıyorum. Bunun sıkıntıyla, çekişmeyle yer değiştirmesini arzu etmem.
Emeği geçenlere saygılar.