Daha Çok Göster"hiçbir zaman ihtiyacınız olmasa da silah taşımak, ihtiyacınız olduğunda taşımamaktan iyidir."
Forumumuzun uzun süredir yazmayan-eski üyelerinden bir ağabeyimizin imzasında yazardı. Kendine mi aittir yoksa alıntı mıdır bilmem ama aklımdan çıkmaz yıllardır.
Kendi aile büyüklerimden hep duyduğum söze epey benziyor içerik olarak:(Belasını aramayan) İnsanın silaha hayatında bir kez ihtiyacı olur, Allah o gün yokluğunu göstermesin.
Bir de Thomas Hobbes şunu demiş:
"Homo homini lupus" ( Türkçe: İnsan insanın kurdudur). Ardındaki felsefi açılımı biraz araştırmak niye kendimizi savunmaya ihtiyacımız olduğunu ortaya koymaya yardımcı olabilir.
Türkiye'de yasal olarak alınabilecek en kolay ateşli silah yivsiz av tüfeğidir. Bulundurma ruhsatlı tabancada alınabilir ancak yivsiz tüfek kadar antreman imkanı sağlamaz. Yol belgesi alıp poligona gitmek zordur. Hakim olamadığınız, antreman yapmadığınız silah kötü günde bir işe yaramaz. Ben şahsen çevremdeki aklı selim herkese imkanları dahilinde alabilecekleri en kaliteli av tüfeğini ve bir miktar tek kurşun-şevrotini almalarını- bulundurmalarını ve hiç yapamıyorlarsa bir kaç kez en azından dağa bayıra atışa gidip temel kullanımını öğrenmelerini tavsiye ediyorum.
Yine büyük sözüyle örnekleyeyim.. Babamın sık kullandığı bir söz "Zor gücü bozar". Yani siz güce zorluk çıkarırsanız artık sizi kolay rahatsız edemez. Önce tekrar düşünür.
Kendimizi savunmak bir yana, ülke savunması adına da bence silah sahibi olmak bireysel bir sorumluluk. Dayanacakları her kapıda kendilerine çevrilen bir namlu olacağını, zaiyat vereceğini bilen gücü, "zor" bozmuş olur. Okyanusun öbür yanında bizden çok daha güvende yaşayan Amerikalı silah sahibi olmayı vatanseverlik sayarken bizim "ne gerek var" dememiz ne yazık ki kandırıldığımızdandır.
Bu topraklarda işgalden kurtuluşumuz için mücadele ederken dedelerimizin evinde "mavzeri" vardı. İşgale onlarla direndiler. Torunlarının silahı olmasın, bir dahakine bu kadar zorlanmasınlar diye cümle Dünya güçleri elinden geleni yaptı. Hala alabiliyorken bir yivsizi bari almak, en azından kapıya dayanıldığında yalnız gitmemeye çalışmak lazım. Benim kapıma kim dayanacak diyorsanız da, önce tarihten sonra da bugün komşu ülkelerde olanlardan daha çok ders almak lazım...
Mesajınız sabitlenmeli bence, İçimden geçenleri çok güzel bir dil ile kelimelere dökmüşsünüz.