yani şimdi her şeyi bir tarafa koysak, aynı güçte vortex mi yay mı diye sorsalar , ben vortex derim , ve burada hem yaylı hem vortex kullanmış arkadaşlardan yaylıdan vortexe çeviren varda , vortexten yaylıya çeviren olduğunu sanmıyorum, bu arada KOCATÜRK hobidaşım yaylı ile vortex pistonlu aynı marka ve model silah kullanma fırsatınız oldu mu , ben vortexli tüfek kullanmadım ama kullanan arkadaşlar yaylının yerıne vortexi tavsiye ediyorlar,eğer kullandıysanız ve hala yaylı diyorsanız demek ki çoğunluğunu oluşturan diğer arkadşlardan farklı düşünüyosunuz,çift taraflı tepmeye gelince evet var, bende yaylı mod 125 var, tetiğe bastıktan sonra ilk once omuzuna bir tepme alıyorsun ondan sonra piston vurması oluyor bunu her güçlü yaylı tüfek kullanan biliyor, yok diyen ya yalan söylüyor yada güçlü bir yaylı tüfek kullanmamıştır,vortexe gelince kullanan arkadşların iddası yaylıya göre bu ilk tepme yok denilecek kadar az.
Zaten kendimde vortex siparişini verdigimi söyledim! yaylı ile gasram sistemin arasındaki farkı anlattım yaylı daha iyidir demedim! Evet gasramli tüfek de kullandım ömrümün yarısından fazlasiyla yaylı tufekde kullandim..
Yaylı tüfekden çıkan donnk sesini sevmiyorum bana göre vortexden başka eksi si yok !
Herkesin yaylidan vortex e gecme konusuna gelince gayet mantıklı zaten yaylı kullanmışlar birde vortex denerler zevk meselesi her kes her şeyi yapabilir . Az önce YouTube de bir muhteremi izledim 135 yaylinin kutu açılışını yapiyor 4.5mm almış nedenini daha isabetli ve daha hızlı olduğu için diye belirtiyor ne diyeyim benim için 4.5mm olayı sonsuza kadar kapanmıştır...anlatmak istediğim doğrudan ziyade her kes kendi dogrusunun peşine gidiyor..
Tepme konusuna gelince pistonlu tüfeklerde tepme ; piston uzunluğu çapı ( ağırlığı etkiler) ağırlığı, yayın yada gasram sistemin basıncı ile alakalıdır , gasramli tüfekte oluşacak piston darbesi aynı sertlikteki aynı piston hacmine sahip bir yaylı tüfek ile aynı tepkileri verir...