Merhabalar
Hobideki yolculuğum sizlerin sayesinde gayet güzel ilerlemekte. Öncelikle destek ve yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Silahım elime ulaştıktan sonra bir kutu gamo hunter pelleti bitirdikten sonra dürbünümü monte ettim. Monte etmeden önce sitedeki bilgilere göre dürbünü aynaya dayayarak merkezi optiklemesini yapmaya çalıştım. hafif ayrı gibi olan artıları birbiri üzerine getirdim. dürbünümü nasıl sıfırlarım diye düşünürken evimin karşısındaki arsaya (yaklaşık 40-50 mt) soda şişelerini dizdim. 3. kat balkonundan atış yapmaya başladım. yeni pelletlerim gamo pro hunter. dürbünden merminin gittiği yere göre artıkılı sağ sol aşağı yukarı oynayarak (birazda deneme yanılma yöntemiyle/ yüksek ihtimalle acemi şansı olsa gerek) ilk soda şişemi vurdum. ve daha sonraki atışlarımda hep isabet sağladım. hatta köye gidince yine tahmini 40-50 mt de elmayı ayakta atış yaparak vurdum. gururla karışık bi mutluluk sardı içimi. bu arada sevincimden uzun uzadıya yazıyorum hakkınızı helal edin. bu arada atışlarımı hep ayakta desteksiz yapıyorum. şimdi merak ettiğim husus,
1- bu mesafelerde soda şişesi vururken, tüfeğimi 10 mt yada 20 mt ye sıfırlamama gerek var mı ? yoksa ayarını hiç oynamayayım mı ?
2- grupman dediğimiz olay nasıl yapılıyor ? illa 10 mt de mi olması gerekir. yoksa 50 mt de de grupman yapılır mı. 10 mt de yapmak için dürbünü tekrar 10 mt ye mi sıfırlamak gerekir.
3- belli bir atış adedi var mı? 5 atış yada 10 atış gibi.
şimdiden teşekkür ederim. gecenin bu vakti başınızı ağrıttım hastanede nöbetteyim. yarını iple çekiyorum. sanırım zehir vücuda nüfuz etmeye başladı :)))