Geçenlerde Kocatepe nickli arkadaşımızdan aldığım 2011 model Retay 100x troy un üzerinde biraz uğraştım.
Troy öncelikle karma bir silah genel yapısı weihrauch hw77 veya hw97 den alınmışsada kurma sistemi ve tetik sistemi bildik gamo dan devşirme. yayı sökmek için yapılmış makenizmada yarı weihrauch yarı özgün ama fena değil. aslında hoş birbirleşim olmuş. modifiyeye oldukça açık ve bence şaibeli ismine rağmen hatsandan sonra alınabilecek yerli marka olarak 2. sırada bulunuyor.
operasyona ilk önce namluyu sünnet etmekle başladım 30 cm e kısaldı yiv bir tur da . Namlunun yivseti fena değil en azından krallardan iyi. 111 cm olan boy 98.5 cm e düştü.
daha sonra bilindik hikaye yay kesimi ile devam ettim. Değerli dostum sworthfish01 Emrah hocamda bir omuz verip o güzel atölyesinde çelik yay burcunu derlinden çekince işin büyük bölümü bitti.
Kendisine çok teşekkür ediyorum.
yayın montajı sırasında yay a bant sararak onu daha ehli hale getirdim. temel yapı bitince namlu ucunun fiberinin ayarlanması ve kurma kolunun kısaltılması ile üvertürlere geçtim. göbeklemiş dürbün rayının düzeltilmesi ve sağlamlaştırılması ve yanaklığın düzeltilmesi ile yavaş yavaş sona geldik. en son tetik modifiyesi ile bitirdim.
sonuç hafif dizelleme yapmasına rağmen yumuşak ve isabetli bir silah oldu. ve 15 m de 7.5mm grupman yapabildi. dizelleme bitince daha iyi olacaktır.
Yerli HW97 k mübarek
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Güle güle kullan hocam. Sen şu zetax nickini "yaylı doktoru" olarak değiştir bence
-
Pirimiz,yaylıların efendisi.
-
Est. arkadaşlar çok teşekkürler. Emrah hocam sana ayrıca teşekkürler burç tam oturdu. Eline sağlık
-
Yaylı tüfekler ile ilgili yorumlarınız, önerileriniz, bilginiz olsun forumumuz ve bizlerin son derece yararına. El emeğinizinde ne kadar güzel işler başardığını görmüş olduk Ellerinize emeğinize sağlık.
-
Est. teşekkür ederim. Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana
-
Est. arkadaşlar çok teşekkürler. Emrah hocam sana ayrıca teşekkürler burç tam oturdu. Eline sağlık
Baştacısın hocam. Zevkle yaptım. Herzaman beklerim...
-
Emir abiden nameler elinize saglik emegi gecenlerin.
Sunnetci Zetax olarak nick degisikligi talep ediyorum. -
Hayırlı uğurlu olsun hocam imkanım olsa ben de elime bir testere alıp elimdeki tüfekleri kesip biçeçeğim fena özendim doğrusu