10 metreden bipod ile yapılan atışlar. En üstteki en yüksek zoom da aynı nokta hedeflenerek deneme amaçlı atılmıştır. En alttaki de son kez sıfırlama kontrolü için bilerek A harfinin üst noktasına atılmıştır. Masa oynadığı için grupman istediğim gibi olmadı. Kağıt üzerinde toplam 10 atış vardır.
Stoeger Atac 5.5 mm + JSB 13.43Gr. Sıfırlama ve ilk grupman
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
18 gr ile tekrar deneyin 13. Gr silah hafif gelmiş dağınık grupman ondan olabilir.
-
Forumdaki atac ın çıkış hızları konusunu baz alarak ilk etapta pro hunter ve jsb 13.43 alıp denemeler yaptım. Pro hunter pek tatmin etmedi zira pelletlerin hepsi çok çapaklı. Jsb 13,43 ise memnun etti. 18 gr. atac a ağır gelmez mi? 15,89 gr. Düşünüyorum. 70-80 metreler gibi atışlar yapmayı planlıyorum. Uygun pelleti bulmam durumunda daha uzaklara denemeler yapacağım. Amacım atacın limitlerini öğrenmek.
-
Ayrıca bir soru daha sorayım, 4x zoom ile 10 metrede sıfırlanan dürbünün ikinci sıfırı 35 metre diyelim. Aynı dürbün 16x zoom ile sıfırlanırsa ikinci sıfır yine 35 metrede mi olur?
-
teorik olarak optik merkezlemesi tam olan bir dürbünde sıfır değişmez ancak 4x de hassas sıfırlama yapmadıysanız yani tam artıkıl ın ortasında değilse zoom arttıkça sapma neredeyse o yönün mildotlarına doğru atışlarınız kayar .
16x ile sıfırlayın daha hassas sıfırlamış olursunuz . ancak bazı dürbünler yüksek zoomda 10m gibi bir mesafede netlik sağlayamayabilirler. o zaman 8x gibi bir değerde sıfırlayın . ortayı bulmuş olursunuz. -
Forumdaki Atac ın garklı pelletler ile yapılan çıkış hızları konusundan elimdeki 13,43jsb nin çıkış hızlarının ortalamasını alarak chairgun ile mesafe-düşüş-dot-click şeklinde bir tablo oluşturdum. Bunu küçük bir sticker a basarak dürbünün arka flip kapağına yapıştırdım. Biraz önce balkona çıktım tabloya bakarak farklı mesafelerde yaptığım her atışta isabet oldu. Fazlasıyla mutlu etti beni bu durum.
-
Başarılı