Merhaba arkadaşlar;
Bir hobidaşa ait tüfek bana çalışmayan mekanizma problemi ile geldi. Getirildiğinde tetiğin kırılmış olduğu ve tetik tırnağının tekrardan lazer kesim ile yapıldığı fakat yerine takıldığında çalışmadığı söylendi. ben de yerine takıp denedim fakat pim yuvalarının genişlediğini ve yeni yapılan lazer kesim parçanın mekanizmaya tam uygun olmadığını farkettim. Söktüğümde çekiçin de ezilmiş olduğunu gördüm. Çekiç kaynaklanıp tornada işlendi fakat yine aynı yerden ezilme yapınca 1050 çelikten tekrar işlenerek yeni çekiç yapıldı daha sonra sertleştirme-östenizasyon yapıldı.
Uzun uğraşlar sonucunda tüfeğe tasarımı bana ait olan yepyeni bir mekanizma yapmaya karar verdim. Yeni yapılan tırnak ve diğer parçalar da 1050 çelikten yapılarak sertleştirildi.
Bu arada valfde ve bolt kolunun vida kısmında çatlak olduğunu farkettim sökerken de kırıldı zaten. Bolt kolunun vida kısmını ve valfi komple olmak üzere yeniden yaptık.
Getirilen kundak bir AT44 e ait olduğu için monsoona uymayan kısımları vardı. kundağın iç kısmı monsoona ve yeni tetik sistemine göre tekrar işlendi.
Size yapım aşamalarını anlatmaya çalışacağım. zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
Konunun sonundaki videoda hem tasarım detayları hem de atış denemesi mevcut.
Dip not: Videoda emniyet sistemi iptal edildi demiştim ama onu sonradan yeni sisteme uydurdum yani artık emniyeti de var