Merhaba arkadaslar hw 98 uzerınde yatagun dampa ıle kullandıgım hawke vantage 4-12x40 ao durbunun 4x harıç dıger zoom aralıklarında saat yönunun ters ıstıkametınde sarsıntıdan dolayı donme oluyor
Bunu duzeltme ımkanım varmıdır ?
Artıkıl dönmesı yardım !!
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
aynı problem bende de oldu zoom yaparken artı kıl dönüyordu alyanları biraz gevşettim düzeldi
-
hw98 okadar sarsıntı yapıyormu ki???
-
@Pasha6161 hangı alyanları acaba
-
emır abı o kadar sarsıntı yok ama ufaktan var ama kesınlıkle hw98 sarsıntısından bozulacak bısey deıl baska etkenlerde vardır
-
Optimalarda zoom halkasının altındaki vidayı sökünce artıkıl serbestçe döndürülüyordu belkide hawkede de o şekildir.
-
eve gecınce detaylı bakım
-
@snıper42 ondan olacagını zannetmıyorum
-
sniper 42 ye katılıyorum benim başımada tasco 6*24*42 olması lazım başıma gelmişti ama çok uğraşmadan halletmiştim
-
Snıper42 nın soyledıgını yalnıs anlamadıysam zoom bılezıgını tutan alyan vıdadan bahsedıyo kı onunda atıs esnasında artıkıl donmesıne etkısı olacagını zannetmıyorum
@webgezgın nasıl halletınız pekı? -
@Pasha6161 hangı alyanları acaba
Dürbünü saran yatağın alyanlar özellikle arkadaki
-
Zoom halkasının etrefında gerginlik olduğunda yapabiliyor bushnell dürbünlerdede aynı problemle karşılaştım
-
Snıper42 nın soyledıgını yalnıs anlamadıysam zoom bılezıgını tutan alyan vıdadan bahsedıyo kı onunda atıs esnasında artıkıl donmesıne etkısı olacagını zannetmıyorum
@webgezgın nasıl halletınız pekı?zom halkasını söktüm altında 3 tane küçük vida var gevşemişti sarsıntıyla gevşiyor yaylılar da oluyor üç vidayı birazdaha gevşettim sonra bağazın içindeki tüpü tornavida yardımıyla nazikçe artıkıl düzelene kadar çevirdim sonra üç vidayı güzelce sıktım zom halkasını yerine taktım hepsi bu bence yaylı kullananlar arada bir kontrol ederse iyi olur
-
@webgezgin evet dedıgınız yerı kontrol ettım o 3 vıda da gevsemıstı fakat sıkmaya calıstıgımda bosa donuyordu cıkarmaya calıstıgımda yıne bosa donuyordu
artık bısekılde halledecegım onu yardımlarınız ıcın tesekkur ederım
-
@webgezgin evet dedıgınız yerı kontrol ettım o 3 vıda da gevsemıstı fakat sıkmaya calıstıgımda bosa donuyordu cıkarmaya calıstıgımda yıne bosa donuyordu
artık bısekılde halledecegım onu yardımlarınız ıcın tesekkur ederım
birşey değil yardım edebildiysem ne mutlu o üç vida zaten ince dişli küçücük vida ben dede ikisi yalamaydı ben birazdaha büyüğü ile değiştirerek sorunu çözmüştüm yanlız çok sıkmamaya dikkat et çabuk yalama olabiliyor ama en az tepen yaylı dahi dürbünü bozuyor bana göre dürbün silahtan daha kıymetli ben dürbünsüz atış yapamadığım için yaylılardan vaz geçtim
-
Gez arpacık olsa daha guzel olacak ama yok gez arpacık candır