Herkese selamlar. Dün sabah güzel havayı değerlendirip erken uyandım ve Avcılardaki sipahiler ava gidip Geco superpoint, Victory Sport Classic - Dome - Point ve Crosman Ultra Magnum (isimden tam emin değilim etikette o yazıyor) pelletlerinden birer kutu aldım. Evde Geconun 1 kutusu duruyordu ve 1 kutu da Gamo Match Diabolo vardı. Son olarak Atef marka çok eskiden kalma 1 kutu da vardı onun fotoğraflarını çekmedim.
Aslında incelemek istediğim KRM marka pelletlerden bulamadım
airgunturk.com/attachment/33680/airgunturk.com/attachment/33681/
Öncelikle en önemlisi; Atef'i 1 kez Sport Point'i 2 kez, tek pompa Zoraki Light ile denememe rağmen namludan çıkış yapmadılar. En sonunda tabancaya zarar verecek korkusuyla onları incelemedim ve envanter dışı kaldılar.
airgunturk.com/attachment/33682/
Daha sonrasında Victory Sport Classic ' te bir hatayla karşılaştım ve şaştım kaldım Pelletin eteği yoktu, namluya koymaya çalışınca da haliyle bıraktığım gibi namlu ucundan düştü gitti :))
airgunturk.com/attachment/33683/
Tüm bu sorunlardan sonra test atışlarına geçtim. 3 hedef kağıdına her pelletten 3 er atış yaptım. Her pellete 9 şans vermiş oldum. Atışlara her seferinde azami dikkat ettim (nefes kontrolü tetik ezme vb.leri gibi) ve 10 metreden Zoraki light + stoeger 4x32 + Wrangler kombinasyonu kullandım, mesafe kısa olduğundan tek pompa yaptım. Gördüğünüz hedef kağıdını kendim özel olarak yaptım; içi boş noktaların çapı 10 mm ve takribi 5 kuruştan küçük.
Hedef kağıtlarındaki dağılım aşağıdadır.
airgunturk.com/attachment/33684/ airgunturk.com/attachment/33685/ airgunturk.com/attachment/33686/
Daha sonra dağılımları marka marka karşılaştırdım.
airgunturk.com/attachment/33687/ airgunturk.com/attachment/33688/ airgunturk.com/attachment/33689/ airgunturk.com/attachment/33690/ airgunturk.com/attachment/33691/
Sonuç olarak Crosman, Geco ve Gamo yakın performanslar sergilerken, Victory Sport lar gerilerde kaldı buradan da anladım ki ucuz etin yahnisi hakkaten olmuyor Cephaneliğime özellikle KRM pelletleri de ekleyince inşallah yeni bi testle karşınızda olurum hayırlı forumlar.
airgunturk.com/attachment/33692/