Yeni operasyonum
tekrar bir Kral a bu sefer kralın AI-145 A modelini carbine yapmaya çalıştım.
Bu silah diğer inceleme yapıp modifiye attiğim alttan kurma AI-002 modelinden çok daha iyi bir işçiliğe sahip kullanılan malzemede gayet başarılı. yivseti tam anlayamadım defalarca silmeme rağmen hala namludan siyah yağ çıkmakta ilerleyen dönemde dizelleme bitince tekrar temizlik yapıp yivseti kontrol edeceğim.
ancak ilk incelediğim Kraldan farklı ve memnun edici bir silah.
mod lamaya namlu kesmeyle başladım. kendi yaptığım aparatla yiv turunu belirleyip 30 cm den namluyu kestim namlu crown unu açıp tesviye ettikten sonra yayı çıkarttım.
yayın önündeki yay ağırlığını iptal edip derlinden bir yay burcu taktım . Bu sarsıntıyı belirgin bir şekilde kesti.
silahın gücünü azaltmak istemediğim için yay kesimi yapmadım. ancak yayı ve yay burcunu film kapladım. Bu daha sessiz bir kurulum ve atış konforu sağladı.
yayın altına metal pulun arkasına kauçuk pul yapıp yastıklama yaptım ve yayı taktım. bu yastıklama yayın ilk tepmesini hafifletmek içindi.
tetik modifiyesi ve kasa bağlantı vidalarının o ringlenmesi ile silahı monte ettim.
silah arpacığın olduğu fiber muzzel olmadan 94 cm gibi hoş bir hal aldı. dengeside tetik korkuluğunun hemen önüne geldi. güç kısıntısı yapmadığımdan (8.44 dü 850 fps ile atıyor) kurulumuna biraz fazladan kol gücü istiyor. fakat daha az tepmeli ve sakin bir silah oldu muzzle takıp grupman çıkarttım gez arpacıkla dürbünsüz 12 m den hemen hemen 5 kuruş kadar grupman çıkardı.
sonuç olarak bence tatmin edecek bir kıvamda hoş bir silah oldu
Yeni operasyon yine bir Kral . Bu sefer bende beğendim.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Eline sağlık üstadım. Yarın atışa bunu da getir de tadına bakayım
-
tamam getiririm
-
yine döktürmüşsün Emir abi tebrikler
-
elinize sağlık çok iyi olmuş
-
Emir abi birileri seni bu Kral yaylılar konusunda gaza getirip ar-ge masraflarını bedavaya getiriyor sanırım
Eline sağlık. Sonunda uğraşsan da bir Kral yaylıdan memnun kaldın galiba?
-
eline sağlık Emir Abi.
ucundaki çirkin muzzle ve gezi söküp yayı da 2-3 spir kısaltınca (muzzle olmadığından kurulum zorlaşacak ama yay hafiflerse sorun ortadan kalkar diye düşünüyorum), bi de kısa namluya da bi ceket uydursak nasıl olur
şöyle bir longbow replikası çıkar mı dersin Emir Abi
-
Emir abi birileri seni bu Kral yaylılar konusunda gaza getirip ar-ge masraflarını bedavaya getiriyor sanırım
Eline sağlık. Sonunda uğraşsan da bir Kral yaylıdan memnun kaldın galiba?
Gene de pek sevimli gemiyor Ziya. Namluda yiv seti bir tuhaf . yiv set te çok çapak var
-
eline sağlık Emir Abi.
ucundaki çirkin muzzle ve gezi söküp yayı da 2-3 spir kısaltınca (muzzle olmadığından kurulum zorlaşacak ama yay hafiflerse sorun ortadan kalkar diye düşünüyorum), bi de kısa namluya da bi ceket uydursak nasıl olur
şöyle bir longbow replikası çıkar mı dersin Emir Abi
Ben longbow replikasını mod55s le yaptım Ardacım bu biraz shortbow kalıyor
-
Harika bir tüfek !
-
sondan ikinci resim çok güzel. bir de yastıklama fikri çok güzel çünkü anladığım kadarı ile tüfek iki yönlü tepme yapıyor. gözlemlerim o yönde. tabi üstatlar daha iyi bilir. geçenlerde bir hırdavatçıda bazı ilginç pullar görgüm pulun bir yüzüne siyah bir conta yapıştırılmış aynı metal pulun boyutunda darbeyi kesinlikle bir miktar emer. elinize sağlık paylaşımlarınız mektep gibi maşallah.
-
Yaptığınız çalışmaları ve incelemeleri her defasında merakla okuyorum. İmkan olsaydı tanışmak isterdim. Yürekten kutlarım sizi.