- Arkadaslar bide sormak istediğim başka bişey var . 45 adım sayarak( boyum 1.88) tombul bir soda şişesi koydum Dürbün sifirladıktan sonra ateş ettim şişe hiç parçalanmadan delip geçti . Pellet gamo pro hunter. Tufek bu haliyle 200 bardan 100 bara düşene kadar 40 atış yapıyor . Acaba tüfeğin gücünü kismalimiyim . ? Üzerindeki 3.9.32 optima ile en fazla 50 veya 60+ metre atış yapmak istiyorum . Atış sayısı artsın diye kismak istiyorum .
ben 3-12×44 optima kullanıyordum kismen yeterli geliyordu, guc ve atis sayisi ile ilgili ben regülatörlü kullandığım icin atislarim stabil hizda gidiyordu bu nedenle ayar yapma ihtiyacı hissetmedim ancak bildiklerimden şunu aktarayım ama bende daha bilgili kisiler var forumda gorduklerinde mutlaka fikirlerini paylasacaklardir, bence ayarlari ile oynadan once pellet deneyin Hatsan Exact Diabolo 7,87grain ve 8,44grain pelletleri kullanıyordum, size de bu pelletleri tavsiye ediyorum ayrıca delik geçmesi yerine kırıp düşürsün istiyorsanızda konik degil düz yuzeyli pellet denemenizi öneririm. Bence hemen ayarları oynamayın oncelikle yeni aldınız 200 pelleti bir geçin bu arada da pelletler deneyin ayari düşürmek havan atışı seklinde atislar yapmaniza neden olacaktır 60-70mt lerde. Ben dürbün sifirlarken full zoomda once netlik ve paralaks ayarlarını yapıp sonra yaklaşık 35mt ye sifirlamistim. Ancak tam ortaya degil de bir alt dot a sifirladim, yatay pozisyonu ayarladiktan sonra dikey pozisyonu atacaginiz mesafeye gore de oynayabilirsiniz.