konuyla alakalı diyerek yeni konu açmak yerine buraya yazmayı tercih ettim,
geçenlerde silahımı temizlemek adına, harbi setimin orta sertlikteki fırçasıyla namluyu temizledim. Arkasından ballistol gunex 200 ml. sprey yağ ile namlunun içine bir miktar sıkıp pamuklu uç ile namlunun içinde kalan yağı temizledim. ve silahımı 15-20 gün kullanmadım.
Dün köye gitmişken biraz atış bari yapayım dedim. Hedefliğimi karşıya koyup yaptığım atışta öncelikle hedefliği tutturamadım. (A4 kağıdı boyutunda) Zar zor hedefliği tutturduğumda ise dürbünü sıfırlamaya çalıştım ama bir türlü istediğim atışı yapamıyordum. Tam sıfırladım diyorum, hedefin bir karış soluna gidiyor, ayar düğmelerinden sağa alıyorum, atış yapınca 10 cm yukarı gidiyor. Aşağı alıyorum, sağa gidiyor. Sola alıyorum yukarı gidiyor. Böyle bir durumla ilk defa karşılaştım ve moralim bozuldu. Tüm düzenekleri kaldırdım ve atıştan vazgeçtim.
Acaba bu durum namlu içinde kalmış olabilecek yağdan mı kaynaklanmıştır. Mermiler dizellemenin etkisiyle mi böyle serserice gitmiştir . Namlunun içini iyice kurulasam durum düzelir mi yoksa 300-500 atış mı yapmak gerekir. Ayrıca her seferinde böyle problem yaşayacaksak namluyu zırt pırt yağlamamak en iyisi midir ?