Pazartesi günü Hil al ava gittiğimde kendiside çok sevdiğim Behzat: hocam dedi, sana namluluk bit tüfek ayırdım al bunu kes biç diye elime bir Kral magnum AI 145 olduğunu zannettiğim bir tüfek verdi. tüfek tamamen hurda durumda idi gövde ve namlu pas içinde kundak ve tetik kırık yay yok gibi idi. namludan baktım namlu tıkalı idi. Eyvallah dedim de içimdende namlu uçtan tıkalı olsa keşke diyede geçirdim. eve geldiğimde ilk iş namluyu kontrol etmek oldu. namlu uçtan 1 cm ile 12 cm arasında tıkalıydı. işimede geldi dipden 30 cm deyip sünneti ettim. namlu çeliği gayet güzel ve sertti. tesviye ve crown açımından sonra yaya baktım yay 3 e bölünmüş ve iç içe girmişti elimdeki sağlıklı bir yayla değiştirdim. keçede bu arada değişti silindir ve piston iyi durumdaydı. tetik kırık olduğu için eldeki parçalarla tekrar topladım. montajını yaptıktan sonra sıra komple pasın sökümüne geldi. zımpara makinası ile metali komple ortaya çıkarttım. ve metalik renge boyadım. bu sefer sıra kundağa geldi. kundak mallesef tamamen kırık olduğu için hil al den uygun bir kundak araştırdım galiba stranger model bir tüfeğin kundağı uyar gibi oldu.
gövdeye göre kundağı ayarladıktan sonra silah birşeye benzemeye başladı ancak gez yeri yalama olduğu ve gez arpacıkta olmadığı için. kendimce hurdaya ayırdığım 11-22mm adaptörü+hatsan gezi ve saat pimi sök me aparatından seyyar ama oldukça hassas bir gez arpacık yaptım ki arpacık oldukça ince olduğu için gayet hassas sonuç verdi. sonuçta tekrar ufak bir boya badana ve hafif temizleme işi dışında oldukça isabetli bir melezim oldu.
Ölüden Frankeştayn yaptım
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
eline saglık abi..
-
Teşekkür ederim
-
Tam dokturunun eline düşmüş abi ölüyü diriltmişsin, ellerine sağlık
-
Eyvallah Numan.
-
Maşallah size, elinize sağlık.
-
teşekkür ederim sağolun
-
Başlık çok esprili olmuş :)tüfelte gayet güzel elinize sağlık üstadım.Namlu kısalınca kırıp kurmak zorlaşmıyormu acaba?
-
forumda siz ve sizin gibi birkaç kişi daha var maşallah yerli firmalarla yarışıyorsunuz resmen metalik boya olarak sprey boyamı kullandınız veya boyanın bir özelliği var mı ? benimde elimde böyle paslı eski bir yaylı var sprey jant boyasıyla boyamayı düşünüyorum uygun olur mu sizce ?
-
Başlık çok esprili olmuş :)tüfelte gayet güzel elinize sağlık üstadım.Namlu kısalınca kırıp kurmak zorlaşmıyormu acaba?
magnumlarda zorlaşır orta güçte pek farketmiyor.
-
forumda siz ve sizin gibi birkaç kişi daha var maşallah yerli firmalarla yarışıyorsunuz resmen metalik boya olarak sprey boyamı kullandınız veya boyanın bir özelliği var mı ? benimde elimde böyle paslı eski bir yaylı var sprey jant boyasıyla boyamayı düşünüyorum uygun olur mu sizce ?
sprey boya olur ancak wd40 kullanırsanız kalkma yapar. ki benim kinde yaptı ben astar niyetine kullandım
-
Emir Abim en yakışıklı yerli tüfek bu olmuş diyim sana.
Gezi arpacığı iptal edip direkt şöyle birşey konsa tadından yenmez bence.
[Resim Engellendi: https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/31N8ZJX8PCL._SY300_.jpg]
Eline sağlık Abi.
-
Ellerin dert görmesin Emir abi,
elinden gelen bir hobidaşın senin sünnetli namlulara uçları enfeksiyon kapmaması için moderatör tarzı, ceketimsi bir aksesuar yapmasını umuyorum.yakışıklılar dahada yakışıklı olsun
-
Kesinlikle namlu ceketi çok yakışır.
-
Elinize sağlık, maşallah güzel işler çıkartıyorsunuz. Bir yerlerde buna benzer bir ya da iki adet yaylı olması lazım bulabilirsem size gönderebilirim.
-
ve bu gün gez arpacığın sıfırlamasını yapıp ortada grupman çalışması yaptım. grupman ve sıfırlama desteksiz ft tarzı oturarak 12m den 7.7 gr krm pellet kullanarak yaptım. icat ettiğim gez arpacık gayet başarılı oldu.
grupman 7 atış ve 15mm. yaşlı bir namluya rağmen hem de gez arpacıkla bence iyi -
Emir Abim en yakışıklı yerli tüfek bu olmuş diyim sana.
Gezi arpacığı iptal edip direkt şöyle birşey konsa tadından yenmez bence.
[Resim Engellendi: https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/31N8ZJX8PCL._SY300_.jpg]
Eline sağlık Abi.
Sağol Arda valla harcama yapmak istemedim zaten silahtan çok da umudum yoktu görsen hurdaydı her tarafı paslı filan bende eldeki malzemeyle bir aşure yapayım dedim baktım oldu.
-
Ellerin dert görmesin Emir abi,
elinden gelen bir hobidaşın senin sünnetli namlulara uçları enfeksiyon kapmaması için moderatör tarzı, ceketimsi bir aksesuar yapmasını umuyorum.yakışıklılar dahada yakışıklı olsun
Kesinlikle namlu ceketi çok yakışır.
namlu ceketi olabilir. bakalım
Elinize sağlık, maşallah güzel işler çıkartıyorsunuz. Bir yerlerde buna benzer bir ya da iki adet yaylı olması lazım bulabilirsem size gönderebilirim.
tabi yardımcı olurum
-
Ölmüş fakat gömülmesi unutulmuş bir tüfeği ayağa kaldırmışsınız. İsabeti de fena değil. Tebrik ederim.
-
teşekkürler aynen dediğiniz gibi oldu
-