Bir buçuk ay önce ADANA'da bir av bayisinde tesadüfen gördüğüm ''Vitrin Ürünü'' adı altında ( fakat ikinci el olduğu aşikar) ikinci el AA TX200'ü almaya karar verdim. Fakat daha önce Gamo hunter 440 ve 20 senelik Diana mod 52'den başka tüfek görmemiş olmamın verdiği acemilik ve heyecanla tüfeğin kurulumundaki arızasını farkedemeyerek 1750 tlden satın aldım. Neyse birkaç denemeden sonra tüfeği temizleyeyim diye özene bezene söküp temizleyip pistonunu yayını yağlayıp yavaaaaş yavaş geri topladım vidalarını sıktım. Bir de ne göreyim kurma kolunu 3 tık indiriyor ve üstüne bir de baskı uyguluyorum ama tetik bir türlü kurulmuyo.. velhasıl tüfeği aras kargoyla geri gönderdim ikinci gün de aradım bayiyi. Adamlar tüfekte arıza olmadığını söyleyip geri gönderdiler. Kurma kolunu çok çok çok zorlayınca kurulduğunu farkettim ve bu durumun normal olmadığı da aşikar. Birkaç gün sorunu çözmeye çalıştım ve sonunda kundak vidalarının gevşek olduğunda tüfeğin ancak kurulabildiğini gördüm. Vidaları sıktığımda kesinlikle kurulmuyor. Bir daha aradım bayiyi ve (heralde uyandığımı anladılar ki) ewet bu tüfeklerde bu sorun yaşanabiliyor falan deyip gönder bakalım dediler. MNG kargoya verdim ve ikinci gün kundak kırık olarak bayiye ulaşmış.
ŞŞimdi ben av bayisiyle mi uğraşayım, kargonun kundağı kırmasıyla mı uğraşayım, yoksa tüketici hakları derneğine mi başvurayım, tazminat davası mı açayım, ya da Adana'da aile dostumuz cumhuriyet savcısı var onu alıp av bayisine mi gideyim, ne yapacağımı bilemiyorum hobidaşlarım. Şu tüfeği aldım alalı sizlerle birşeyler paylaşmak mutlu olmak istiyorum ama gözünü para bürümüş insanlar fırsat vermiyor. Av bayisi beni sallıyor aklısıra, ama sabrım taşıyor. Lütfen yorumlarınızı paylaşın fikirlere ihtiyacım var.