Herkese merhabalar,
Geçen Cumartesi sırtımda tüfek çantam asfalt zeminde yürürken yaklaşık üçte biri dolu olan AirArms 4.52mm pelet kutum çantamdan düştü. Yükseklik 1 metreden azdı. Peletlerin bir kısmında bariz deformasyon vardı ama çoğu normal gibiydi. Aynı pelet kutusuyla 2 hafta önce de aynı mesafeye grupman çalışması yapıp paylaşmıştım ve sonuctan çok memnun kalmıştım. Aradaki farkı görmeniz için önce eski sonuçları sonra da yenisini paylaşıyorum.
2 hafta önce 40m mesafeden atış yastiginda AirArms 4.52mm peletler ile 5'er atış:
airgunturk.com/attachment/35868/
Geçen Cumartesi 40m mesafeden atış yastiginda yere düşen AirArms 4.52mm peletler ile farkı sayıda atışlar (Çoğu 3'er atış ama bazen dayanamayıp daha çok ateş ettim çünkü sebebini anlayamıyordum neden kötü attığımın. Hem de ilk birkaç atış hariç düzgün gözüken peletleri seçmeye çalıştım.):
airgunturk.com/attachment/35866/
Acaba bende veya tüfekte mi bir sorun var deyip 54m'de H&N üretimi Bisley Long Range Gold peletlerle de 5'er atislik 6 grupman yaptım:
airgunturk.com/attachment/35867/
Sonuç benim için bu mesafede gayet normal ve önceki haftalarda aldığım sonuçlarla tutarlı idi. Dolayısıyla yere düşen pelet kutusunun, peletlerde bariz bir deformasyon gozukmese bile grupmana ne kadar etki ettiğini bizzat tecrübe etmiş oldum.
Peletlerin nasıl paketlendiğinin, taşındığının ve kargolandığının önemini birkez daha görüyoruz.
Selamlar