Cümleten hayırlı akşamlar. Yaylı Tüfeğim Cometa Fenix Compact Star ı aldığımda yanında gelen gamo peletleri bitirdikten sonra jsb kullanmaya başladım. Genelde 15,89 gr jsb kullandım, elimdeki peletler bitince Spoton peletleri denemeye karar verdim. Peletler bugün elime ulaştı ve akşam üzeri bir gurupman çalışması yapayım dedim. SPotOn pelet almayı düşünüp de kafasında soru işaretleri olan arkadaşlara yol göstermesi açısından paylaşıyorum.
Mesafe 5 metrelik şerit metre ile tam net olarak 30 metre ölçülmüştür.
Öncelikle jsb Exact Diabolo 15,89 grain pelet ile dürbünümü sıfırlamaya çalıştım. En sonki sıfırlama atışımda hedefi tam ortasından vurunca spoton peletlerle grupmanlara başladım.
SpotOn Pointed 18,5 gr pelet ile yapılan grupman.
SpotOn Pointed 16 grain pelet gurupmanı
SpotOn Match 15,1 grain pelet gurupmanı
SpotOn Dome 16,5 grain pelet gurupmanı
En son da jsb ile gurupman yapayım dedim. Tabi sürekli hedefe git gel fotoğraf çek derken biraz yorulduk fakat yine de artıkılı ortaya sabitlediğim halde jsb nin gurupmanı beni şaşırttı.
Bu da elimde daha önce kalmış olan Gamo Pro hunter 15,43 grain pelet ile yapılan gurupman .
SONUÇ OLARAK, Jsb ile bugüne kadar yaptığım gurupmanlar hep dağınık olduğu için burada paylaşmaya gerek görmüyordum. Acaba ben mi düzgün atamiyorum diyordum ama bugün gördüm ki, Cometam jsb yi sevmiyor.
SpotOn peletlere gelince, pointed 18,5 grain ve bilhassa match in gurupman i beni etkiledi. Match de bi tanesini son anda kaydirdigim için onu iptal ettim.
Dome baya kötüydü. Çok dağınık bir gurupman yapti. Pointed 18,5 grain, 16 ya göre daha iyiydi. Genel anlamda match ve pointed 18,5 graini bugünden itibaren kullanmayı düşünüyorum.
Gamo ya gelince, bence gamo da jsb den iyi iş çıkardı. Velhasıl bugün gamo ve spoton lar ile atıcılık hayatimin en iyi gurupmanlarini yaptim.
Tabi tahribatlarini da bi denemek lazim. İlerde tahribatla alakalı düşüncelerimi de paylasirim inşallah.