Oncelikle henuz grupman yapacak tecrube, optik, masa ve hedef kagidim olmadigindan grupmani simdilik yapmadim. Kaldi ki kullandigim tufek Kral N-05 yayli model gez ile ne kadar saglikli grupman yapilir tartisilir.
Sehrimdeki bayilerde fiyatlar pahali ve cesit az oldugu icin ( 250 li gamo modellerine 25-30 tl arasi fiyat cekiliyor) bu pek duyulmamis pelletlerden aldim.
Forumda sıkca okudugum ince mehmed in 5.5 lugu bayide elime aldigimda nedense pek bicimli durmuyordu. Baslari capakli eteklerinin yarisi ince yarisi kalin. Bu kadar kullanilan pellet bu olamaz diye dusundum saniyorum modele bagli bir durum.
1. Mesco Pointed 18.5 gr 5.5
10 metre ustune ciktigimda bu pellet ile nedense istedigim vuruslari tam yapamadim. Yumusak bir pellet el ile rahatca eziliyor. Tahribati pek hosuma gitmedi oyle ki pet siseyi bazen delmeyip ezdigi oluyor. Yakin mesafelerde pelletin odundan sekip dizime geldigide cok oldu.
2. Wolf Super Point saniyorum 5.52 ve graini belirtilmemis 250 adet
Basligi acmamin sebebide bu pellet. Bayi bana ithal yeni geldi kampanyali diye satti bende baktim capak vs yok gayet duzgun pelletler adini sanini sorgulamadan aldim ciktim sonradan farkettim ustunde sadece kurt av seklinde bir mail bulunmakta ne grain var ne aciklama. Saniyorum yerli uretim.
Pelletler parlak ve ezilmiyor muhtemelen alasimli. Kral tufegime ise etegi tam girmedi. 1 mmden az disarda kaldi. Bundan dolayi her yuklemede biraz pellet tiraslanip yukleme kismini kirletsede, o kisimdaki o ringi zedelesede atisa basladim. İlginc bir sekilde pellet ile 15 metrede 2cm kalinliginda dal parcalarini kacirmamaya baslayinca mesafeyi adim adim 35 metrelere cikardim. 1.5 litrelik petsiseler bu mesafedende kacmamaya basladi.
+ Olarak mescoya gore siseyi ezmek ne demek sise icinde pellet kalmadi hepsi cikip arkadaki odunlara saplandi. Oyle 1 metre sekip ucmada yasamadim .
İsin ozeti 15 liraya aldigim( internette 9 TL) bu alasimli yerli pellet beni fazlasiyla tatmin etti ve 10 m. gibi komik mesafelerden normal olan 35-40 m mesafelere cikmama yardimci oldu. Saniyorum durbun ile cok daha uzaklara etkili atislar yapabilirim.
Eger gorurseniz bayide denemenizi tavsiye ederim. Bayide gunluk karini sizden cikarmak istemiyorsa 10 liraya 250 adet bayagi ucuz.
Ufakta bir sorum olacak namluya tam sigmayan bu pelleti kullanmanin uzun vadede tufege bir zarari olur mu?
Ekte acik bir sekilde gorunuyor namluya sigmayan pellet wolf.
Bonus olarakta 35 metrede hedeflik yapan zavalli kutularii koyayim