Selam değerli hobidaşlar,
Geçtiğimiz günlerde yaylı hevesim yeniden filizlendi ve bunun üzerine gücü magnumdan az,güçsüzden biraz bir güçlü tüfek ararken buluverdim bu aleti,aslında bildiğim bir aletti ama tercih sebebim olmamıştı nedense işime gelmemişti hiç bir zaman,gözümü bu modele kestirip araştırmalarım sonucu karar verip ''compact 4,5mm'' modelini aldım.Ozellikle istediğim birşey sıfır kutusundan çıkmamış açılmamış bir tüfekti bunuda araştırdım bulup aldım 1 kaç gün öncede elime ulaştı Tüfeğin içini çok merak ettim ne var ne yoktur hemde yağlama yapayım yatmıştır tüfek diyerekten kolları sıvadım ve başladım,tüfeğin boya kalitesi,namlu hareket kısmı,tetik grubu,yayı,pistonu vs soktugumde yağa salamura yapılmamış gayet düzgün ve temizdi ben pas bekliyordum şansıma temiz çıktı,tetik grubunuda çok merak ediyordum sökmeden önce hazır sökmüşken grubuda dağıttım ve parçaları izledim gayet düzgündüler,tüfeğin namluyu kapatırken yumuşaklığı,açarkende kurarkende yumuşaklığı çok güzel insanı yormuyor keyif veriyor tabi tüm aksamı söktüğüm için kendi ekipmanımdan bir kaşırım yaparak tüm hareketli eklemleri,namlu pimlerini,namlu şimlerini,pistonu ve yayı silip temizleyip yeniden yağlayıp alıştırdım tüfeğin ahşabı sade bir ahşap olup tüfeği kundaktan ayırdığımda geriye elimde ağır ve sağlam küçük bir kundak kaldı gerçekten çok şasırdım ahşabın uyarlanışı vs çok net milim milimine tüfeğe uygun ve tok dolu ahşaptı beğendim,üzerindeki gez ve arpacık çok kaliteli malzeme ve moderatoru vs süper yakından görülmeye değer,tetiği biraz sert ama ilk tüfeğim stoeger x20 gibi ne zaman düşeceği belli olmayan bir tetik değil haliyle ne zaman düşeceğini kestirebiliyorum ağırlığını hiç önemsemedim bile sonuç olarak 310tl'ye satın aldığım bu tüfek fiyatına göre çok memnun etti beni,tüfeği hazır sökmüşken piston contasını,yayını ve gerekli diğer ölçülerini sizler için ölçtüm.Rws 92'ye gelince cometanın bu tüfeği rws'ye üretmesidir bu tüfek 3 görsel olarak satışa sunulmuş compact,arpaciği bulunan siyah takozu geniş olan model ve normal standart tip olup mekanizmalar birebir aynı,resimler aşağıda.
Not:Tüm bunlara rağmen tüfeği beğenmem bu markanın teknik servisinin aksaklığı gerçeğini değiştiremez açıkcası ben bu işi hobiyi seven birisiyim bu tüfeği bir şekilde kendim tamir ederim veya sıkıştığımda yurt dışından parçada getiririm ama bu benim düşüncem herkes benim gibi düşünmeyeceği için doğal olarak farklı bir arz talep mutlaka oluşacaktır bunu göz önünde bulundurmakta fayda olacağını düşünüyorum.
Gelelim ölçülere;
Yay uzunluğu:21cm/Tel kalınlığı:3mm/Dış capı not etmeyi unuttum ama tahminim 21mm civarı
Piston contası:Dış çap:26mm(Stoeger x20,gamo whisper,tx200 serileriyle aynı ben gamo whisper contası öneriyorum çünkü birebir aynı)
Piston iç çapı:21,5mm
Müsait olunca 20mt-30mt grupmanlarını paylaşacağım umuyorum bu aralar müsait değilim tahminen 1 kaç hafta sonra şimdi sağda solda ayak üstü atışlar ve rodaj atışları henüz 200 atış yapmışımdır.