Arkadaşlar merhaba konuyu nerede açmam gerektiğini kestiremedim atışlar dürbünlü olduğu için buraya açmaya karar verdim. Öncelikle arkadaşlar elimde bulunan silah n-07 kırma tüfek yani net atışlar oldukça zor. Asıl mesele dürbünü ayarladığım 10 metre mesafede 5 atışta 1 tl ile gruptan yapabiliyorum fakat aynı ayarla 20 metreye attığımda atışlarımın üst vurduğu farkettim daha sonra 30 metrede denedim ve bu sefer daha üst vurduğunu gördüm. Arkadaşlar bildiğim kadarı ile yer çekimi ivmesi mesafe pellet hızının yavaşlaması gibi etkenler ile İllaki pelletlerde alt atması gerekirken üst atıyor. Ben bu muhabbeti çözemedim yani 25 metreye sıfırladığım dürbün ile 50 metreye attığımda hedefin az üstüne değil az altına nişan almam gerekiyor. Bilgisi olan üstatlar aydınlatabilir mi ? Saygılar ve sevgilerle iyi atışlar hobidaşlar
10-20-30 Metre atışları hk.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Durbunde ve nisangahta mantik aynidir. Pellet once yukselir sonra dusmeye gecer yani 10 metreye sifirladiginizda atiyorum 50 metreyede sifirlamis olursunuz.
Desteksiz atis namluyu seven pellet ve durbunsuz atis etkileyen seyler grupmani. Ben n-05 ile 20 metrede grupman yaparken arpacik icindeki fiber optigi cikarip kirmizi nokta hedefe atis yapiyorum. Bende 50 kurus gibi grupman cikariyorum. Kullandigim pellet hatsanin pointed head yumusak pelleti.
-
ben buna kısaca şunu söyleyebilirim atış yaptığınız silahın gücü ile attığız pelletin yükselme mesafesi, uzaklık ve yükseklik olarak namlu ucundan çıkan pellet örneğin 20mt yukselerek ve sonrasında düşüyor olsa siz 10m sifirladiginizda +20m daha pelletin yükselme mesafesi olacak bu nedenle hala üst vuracaksınız çünkü hala pelletin yukselme noktasini geçmediniz. Anlatabildim mi bilmiyorum benim bildiğim ve anladığım bu rakamları örnek verdim veri olarak test edilmiş rakamlar değildir afakidir.
-
Ayrica şu linki sizlerle paylaşmak isterim bu türlü konularda bilgi içermektedir.. demo6 isimli fotografta ve yanındabu sordugunuz soruya ait bilgiler şemalarla mevcuttur ayrıca tetik, dürbün, menzil v.b. konularda da bana göre güzel bilgiler mevcut.
-
Ayrica şu linki sizlerle paylaşmak isterim bu türlü konularda bilgi içermektedir.. demo6 isimli fotografta ve yanındabu sordugunuz soruya ait bilgiler şemalarla mevcuttur ayrıca tetik, dürbün, menzil v.b. konularda da bana göre güzel bilgiler mevcut.
teşekkür ederim üstat araştırıyorum
-
pellet namludan çıktıktan sonra üzerindeki basınç azalır ve yükselmeye başlar,sonra yerçekiminden dolayı alçalır.bu mesafe silahın gücüne bağlıdır.dürbün ise düz bir çizgide gider.önemli olan pellet yolu ile dürbün yolunun kesiştiği noktaları bulmaktır.bunlar sıfır noktalarıdir.yani bu naktalara dürbünü sıfırlamak gerekir.eğer silah güçlü ise ve uzak hedefleri vurmak istiyorsanız ikinci sıfır noktasına sıfırlayın.bu konuyu daha iyi bilenler var aramızda yorumlarınızı bekliyorum.