Resimdeki uzun vidalar sanayi sitesindeki hırdavatcılarda Tij veya saplama diye satılır boyu 1 m dir çapı metrik 10 veya 12 uygundur kriko kullanmayı tavsiye etmem parça fırlatma riski çok oluyor, Ben namluyu gövdeden ayırıp silindiri tornanın aynasına bağlıyorum piston ve yayı yerine oturtup yayı sıkıştırma işinide tornanın kalem bağlanan spot arabasını aynaya doğru yürüterek sıfır riskle tamamlıyorum bilginize.
üstat tamamen haklısınız. benim tüfeğin tetik tertibatı aylı zamanda yay tutucu görevi görüyor. tek pim ile hem tetik tertibatı ve hemde yay tutucu bağlanmış tek vida ile işi bağlamışlar. tüfeği kurmaya yarayan parçayı alttan söktükten sonra namluyu sökmeden sökümü yapacağım namluyu gövdeye bağlayan parça plastik bu yüzden kırılmasından korkuyorum. namluya hiç dokunmayacağım. bir de yapacağım mengeneyi yatak şeklinde yapacağım tüfek tam da yatağın içine girecek bildiğin mezar yapacağım şuna çıkmaması içinde üstüne ağırlık koyacağım yada bağlarım. kriko yerine saplama olursa tabi güzel olacak en azından estetik olacak. tecrübeler konuşunca zor işler hemen kolaylaşıyor. çok sağolun üstatlar.