Arkadaşlar buraya böyle bir konu açıyorum.
Konunun amacı malum pek çoğumuzun elinden birçok havalı gelip geçiyor. Bazılarımızda gardroplarca havalı silah ve bu silahların KULLANIM tecrübeleri birikiyor ve Hep teknik bazda karşılaştırmalar ve rakamlar havalarda uçuyor. Ancak silah rakamlardan oluşmuyor. Silahı kullanırken iki sevgili gibi bütünleşmek gerekiyor duygu katmak gerekiyor . Çünkü her atışda silah size birşeyler mırıldanıyor. İşte tam burda istedim ki dostlarımız en fazla hangi silahı kullanırken zevk almışlar ve nedeni nedir. Duygularını ve nedenlerini yazarlarsa sevinirim. Hem böylece yeni silah alacak arkadaşlarada farklı bir pencere açmış oluruz.
En Çok Zevk Alarak Kullandığım Havalı Silah
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
İlk cevap benden olsun
Hatsan mod 155
Ben hiç bir silahı bu kadar sevmedim. Ağırlık dağılımı, Aşırı güzel ahşap kundağı, dengesi, yüze oturuşu basit yapısı üst düzeyde emniyet sunması , kolay modifiye edilmesi, isabetinin yüksekliği özellikle gez arpacık arasındaki mesafenin gayet iyi olmasından dolayı open sight atışlarda iyi sonuç vermesi, ve muazzam gücu en son da da dünyadaki bence en karizmatik ve emniyetli pellet yükleme şekli.
Bu silah beni mest ediyor. -
Mod 25 supercharger,
Kurmasindaki o tatli zorluk(alisinca aldigim o tadi seviyorum),basit olan tetik tertibatini begeniyorum,xrs geri tepme azalticisini begeniyorum,gez arpacik atislarini seviyorum,parcalayip temizlemesini seviyorum,atisa her gittigimde o hircin vuruslarini seviyorum.Sevdigim 5.5mm tabancam vardi uzun sure once dayima verince 4.5 aldim cok memnunum.Zorakim ve hw45'imde vardi ama bu baskadir benim icin.Resimdeki benim tabancam, tufek gibi vuruyor neredeyse 50mt'den 25x25 levhadan tatli bir cinlama gelince nesem yerine geliyor.
-
Süper teşhis süper konu fotoları hazırlayım sevdıgım sılahı yazayım, Zevklerimiz benzer Emir hocam
-
Benim en zevk aldığım elimden düşüremediğim Zoraki oldu.
Sebepleri 3-5 m. den itibaren alan kısıtlaması olmadan co2 ve pcp tüplere ihtiyaç duymadan her zaman her yerde kullanıma hazır olması.
Pellet seçmemesi en acemi atıcının ellerinde bile bir şekilde isabetli atışlar yapabilmesi (çift el - destekli - dipçikli - optikli vs ) -
Benim en sevdiğim silah Ziya Beyden bir arkadaşı ma aldığımız at 44 4.5 mm taktikal di.hava sarfiyatı çok az isabeti gayet iyi dolumu std (180 cc) mükemmel bir tüfekti.
-
Kral puncher Maxi, dengesi, kundak ve mekanizma kalitesi, isabeti ve şaşırtıcı derece az hava sarfiyatı.
-
Zoraki! İster 3 metrede kürdan kes, ister 30 metrede şişe vur. Saçma da kaliteliyse kaçırınca sinir olursun, çünkü bilirsin kaçıran sensin silaha bahanen yok.
-
Zoraki! İster 3 metrede kürdan kes, ister 30 metrede şişe vur. Saçma da kaliteliyse kaçırınca sinir olursun, çünkü bilirsin kaçıran sensin silaha bahanen yok
aynen katılıyorum, zoraki de diğer havalı tabancalardan alamadığım en önemli özellik bu, silahın doğru yeri vuracağını biliyorsun, saçma da kaliteliyse iş atıcıya kalııyor
-
Bu zoraki çoğu hobiseverin güzergahindaki bi durak naktası gibi Maşallah.
Benide en çok ufak, isabetli ve pompa, tüp ihtiyacının olmaması yönüyle cezbediyor. -
Bu zoraki çoğu hobiseverin güzergahindaki bi durak naktası gibi Maşallah.
Benide en çok ufak, isabetli ve pompa, tüp ihtiyacının olmaması yönüyle cezbediyor.Bizim AA mız, Criket imiz Zoraki
-
Atakçıların pcp işine girmesini temenni ederim.
-
isabet konusunda kırmalı tüfeklere karşı ön yargım vardı ama HW50s bütün ön yargımı kırdı, hatta HW97lerden daha çok sevdim. kaliteli malzeme, hafif, kompakt, amaca göre değiştirilebilir gez ve arpacıklar, 40 metreden 2cm çapına isabetler, bayanlar için bile kırmada kolaylık, harika tetik hassasiyeti, ne aradıysam bu tüfekte buldum, çok memnunum.
[Resim Engellendi: https://photos.smugmug.com/Other/Archery/i-N3sVQpd/0/9ee80e28/L/HW50S-a-L.jpg]
-
isabet konusunda kırmalı tüfeklere karşı ön yargım vardı ama HW50s bütün ön yargımı kırdı, hatta HW97lerden daha çok sevdim. kaliteli malzeme, hafif, kompakt, amaca göre değiştirilebilir gez ve arpacıklar, 40 metreden 2cm çapına isabetler, bayanlar için bile kırmada kolaylık, harika tetik hassasiyeti, ne aradıysam bu tüfekte buldum, çok memnunum.
[Resim Engellendi: https://photos.smugmug.com/Other/Archery/i-N3sVQpd/0/9ee80e28/L/HW50S-a-L.jpg]
Bir ara peşine düşüp çok araştırıp almadığım tüfek 650tl ye düz modelin sıfırı vardı gittim aynı paraya bull whisper aldım o zamanlar,hw nin tırnağı etmez ama olsun hobi için büyük adım benim en çok sevdiğim yanlarından birisi arpacıktaki şekillendirmeler zaten mekaniği anlatmayayım Güle güle kullanın.
-
Aynen Atak Arms zorakideki kalitesini bozmadan hatta daha da geliştirerek zarif kompakt bi pcp yapsa hatta yaylı da yapsa tadından yenmez
-
Aynen Atak Arms zorakideki kalitesini bozmadan hatta daha da geliştirerek zarif kompakt bi pcp yapsa hatta yaylı da yapsa tadından yenmez
Olmasını isterim ama firma böyle bir işe girmez.Pcp dünyası farklı bir dünya.Sarjörler,yüksek basınçlı tüpler ,ahşap kundaklar için
özel makineler gerekli ve bu devirde hiçbir firma bu kurdan makine almaz.Hp-01 için üretimi durdurmadıklarına bile şükretmeli.Adamlar zaten kurusıkı devi,işi olmaz bilmediği sularda yüzmeye -
Hp- 01 in üretimini kesmezler bence, kendini ispatlamış belirli bir satış potonsiyeli olan silah. Ticari olarak mutlaka bir getirisi vardır.
Dediğiniz gibi havalı işine sıcak bakmadıkları kesin çünkü bu kulvarda hp-01 hiç bir kıpırdamaları olmadı. -
Crosman 2240 Co 2 ler arasında bana en fazla gücen veren silah.Modifikasyona açıklığı,görüntüsü,parçaların az ve basit oluşu beni çeken özellikleri.
Beğenmediğim tek özelliğiyse aşırı şekilde sesli olması,ev içi atmak için düşünenler bir daha düşünsün.
-
tüfancam zoraki. hava bas, tüp tak derdi yok, isabet var tüfek tabanca ne isterseniz o oluyor, arıza yapmıyor her zaman göreve hazır. o bir aslan parçası
-
Bende daha önce kullandığım Benjamin marauder .22 cal tüfekten müthiş haz alarak kullandım. En hoşuma giden özelliği müthiş sessiz olmasıydı. Kutusunun üzerinde ultra quite yazısı vardı. İsabeti de çok iyidi. Atış sayısı 34-40 arasındaydı. Beni korkutan tek dezavantajı Amerikan malı olduğu için kullanılan civata ve civata delikleri metrik değildi. Bir problem çıkar onarmama engel olur diye düşündürdü ama hiç bir problem ilede karşılaşmadım kullandığım 1.5-2 yıl içerisinde.
Şimdi fotoğraf arşivimde bir tek bu fotoğrafı kalmış. -