Arkadaşlar merhaba;
Uzun zamandır dürbünler hakkında bilgi toplamaya çalışıyorum. FFP ve MILDOT dürbünlerin varlığından haberdar oldum. Daha doğrusu mildot dürbünlerden haberim vardı ama FFP yi yeni tanıdım.
FFP dürbün den örnek olarak, en düşük yakınlaştırma da 50 mt de sıfırlandığını ve en büyük yakınlaştırma da 50 mt ye atış yaparken değişen bir şey olmadığını yine hedefi vurduğu söyleniyor. Sadece artıkıl çizgilerinin büyüdüğünden bahsediliyor.
Peki MILDOT dürbünlerde, dürbün en düşük yakınlaştırma da 50 mt de sıfırlandığını varsayalım, Peki dürbünü en büyük yakınlaştırma da 50 mt ye atış yaparken değişen bir şey oluyor mu? Daha önce dürbünüm varken hiç denemedim.
Aklıma takılan sıfırlama yaparken 6-24 bir dürbün olduğunu varsayalım. 24 yakınlaştırma da mı dürbün sıfırlanmalı yoksa 6 yakınlaştırma da mı?
Daha önceden aklımda kalan Mildot dürbünler de 50 mt ye sıfırladığım dürbün ile 100 mt atış yaptığım ama aslında kaç mt olduğunu tam bilmiyorum. Yakınlaştırma ile görüntüyü alıp paralakstan ise hedefin kaç mt de olduğunu belirleyip ona gör kaç mildot aşağı yada yukarı atılacağını hesap etmek gerekli diye biliyordum ama bu arada kafama takılan biz yaklaştırdıkça hedefe vuruşunda değişip değişmeyeceği.
FFP dürbünlerde bunun değişmeyeceğinden bahsediyorlar(mesafe sabit kalmak kaydı ile)
Bu konuda bilgi olan arkadaşların yorumlarını almak isterim. Sizce PCP lerde MİLDOT mu FFP mi daha kullanışlı?