bir süre ateşli tüfek kullandıktan sonra, istanbula taşınmış ve tüfeğimi kullanamaz olmuştum. bu yüzden havalı tüfek almaya karar verdim. ürün seçme süreci, tüfeği kullandığım süre ve yaptığım modifiye sonucunda edindiğin tecrübe ışığında bana göre yaptığım hataları ifade etmek istiyorum elbette ifadeler nesnel veya bilimsel değil. ama yeni başlayanlara faydalı olabileceğini düşünüyorum.
1- ürün bakmaya sitelerden başladım . nedense her markanın en son çıkan ürünlerine bakıp nispeten daha eski olup üç dört kat daha ucuz olan modellere de bir göz atmak aklıma gelmedi oysa aralarında üç katı fiyat farkı olduğu halde onlarında işimi görebileceğini hiç düşünmedim. eğer şimdi olsa 600 tl xxx modeline vereceğime aynı markanın 200 tl lik x modeline 200 tl verir, 200 tl kaliteli 4*32 dürbün ve 200 tl pellet ve aksesuar alırdım.
2-aldığım ürünü bir oyuncak alıyormuş havasında aldım kesinlikle oyuncak değil. oldukça güçlü, tedbiri her zaman elden bırakmamak gerekiyor.
3-tüfeği aldığımda bana ucuz bir pellet hediye edilmişti doğal olarak isabetli değildi ve beni çabuk soğuttu eğer bu esnada kaliteli bir pellet alıp kullanmasaydım tüfeği bir kenara atacaktım. keşke o pelleti tüfeğime hatta evime hiç koymasaydım.
4-kalitesiz 2?20 gibi bir dürbün kullandım ilk önce dürbünü tüfeğin üstünde tutmayı bir kenara bırak sabitleseniz bile dürbünün sağ sol ayarını yapan vida kendiliğinden dönüyor. bir sürü atış yapıp sıfırlama yapıyorsunuz ve bir kaç atış sonra bozuluyor kesinlikle can sıkıcıydı. en başta kaliteli dürbün almalı idim zumun uzunluğu çok önmli değil 4*32 işi görür zaten kısa mesafe atıyoruz.
5- tüfeğin gürültüsü gücü az olduğu halde fazla idi oysa zaten düşük sesli diye havalı tüfek almıştım. gürültüsü oldukça fazla idi.
6- tüfeği yeterince incelemeden aldım . eğer tüfeği almadan önce onunla birkaç dakika geçirseydim kesinlikle başka model alırdım. nedenini açıklaya biliriz.
7-ve son olarak keşke 4.5 kalibre alsaydım. benim gibi acemiler nedenini anlayamayabilir. ama ustalar anlayacaktır. hele ki modifiyeden sonra evet keşke 4.5 olsaydı o zaman bam başka olacaktı.