Merhaba forum arkadaşlarım, bu aralar yeni bir arayıştayım. Aradığım özellikler şunlar:
1- Hafif olacak (mümkünse en fazla 3kg),
2- Kurulumu kolay olacak,
3- 4,5mm olacak
4- Ekonomik olacak (bütçem çok kısıtlı).
Bu şartlardan bakınca karşıma çıkan seçenekler:
1- Mod 25 Supertact (vortex olabilir olmayabilir, bu konuda özellikle kullanan arkadaşların yardıma ihtiyacım var),
2- Straker 1000x veya 1000s,
3- Mod 55s (ekonomik ama beklentimin 500 gr kadar üzerinde)
Mod 35 ve Junior modellerini fazla basit bulduğumdan değerlendirmeye almadım.
Supertact'i ev içinde de kullanabileceğimi düşünüyorum. Ama Supercharger ile yaşadığım uyum sorunu aklımda ve beni endişelendiriyor. (Geçmişte Mod 25 Supercharger kullanmıştım. Gücü yerinde bir silah olmakla birlikte, bir tabanca için fazla bulduğum ağırlığı ve gez-göz nişan almayı zorlanarak yapmam nedeniyle uyum sağlamakta zorlanmıştım. Forumdan bir başka arkadaşa satarak sonlandırmıştım bu macerayı.) Ancak diğer iki seçeneği hiç kullanmadım. Mod 55s ile ilgili olarak Kafaavcısı ve Zetax'ın olumlu değerlendirmeleri vardı. Striker 1000x ile ilgili hiç bir şey bilmiyorum. Ancak özellikle yurt dışında, Rusya'da oldukça tutulduğunu internet araştırması sırasında gördüm.
Bunlar arasında, teknik değerlendirme yapmama olanacak verecek şekilde (namlu, güç, ses, modlanabilme vs.) öneri ve bilgilerinizle, başka model önerileriniz olabilir, yardımcı olursanız memnun olurum.