Sn. teknotürk, bu konu forumda o kadar konuşuldu ki, yine de sizin uygulamadaki sonucu merakla bekliyorum, dm60 benzeri mantıkla çalışan yatagun ile bir sabit odaklı dürbün alıp mod.87 de şansımı deneyeyim diyorum.Bu arada dampaya guvenmeyip paket lastiği ve stoper önü serum lastiği uygulamasını ben olsam dikkate alırım.
Paket lastiğine de alternatifler düşündüm. Paket lastiği kauçuktan olduğu için zamanla kurur sertleşir, nemden çürür diye düşündüğüm için kalıcı birşeyler kullanmak istiyorum.. Paket lastiği veya saç için kullanılan ince ve renkli lastikler yerine tek seferde dürbün etrafına düz oturan birşeyler olsa daha iyi olur diye düşündüm. Dengelemeyi tam yaparsam, vidalara da loctide gibi sabitleyici sıkar iyice sabitlerim dampa-dürbünü.
Bunlardan ilki yaban ellerde "slingshot flat band" denilen latex malzemeden üretilen düz sapan bantıydı. Elimde bu banttan mevcut, her yeri eş kalınlıkta ve dürbün çerçevesine tam sarılır. Geniş olduğu için düzgün ve sıkı oturur dampa iç yüzeyi.
Diğeri Nitecore marka pil şarj aletimin yanında gelen yine çok esnek siyah ve sarı renkteki iki band. Esneyip geniş objektiften geçirmesi kolay ve bir kere oturdu mu evladiyelik sabitlenir.
Diğer bir malzeme de elektronik s-igar-a kullananların, alet patlamasın diye ve tarz olsun diye etrafına sardığı esnek silikon bantlar. Bunlar da kalıcı iş yapacaktır, kalınlıkları sabit.
Son malzememiz de hepimizin bildiği o ringler. O ring mucizevi bir malzeme benim gözüm de. Pek çok şeyde kullanıyoruz. 1inç çapında 1mm-1,2mm kalınlığında her dampa ayağı için 10 tane yan yana dizilse çok iyi iş yapacağını düşünüyorum. Ayrıca hem tepmede dürbünü tutacak kadar güçlü durur hem de yan yana dizilmiş yatay çizgi şeklinde yüzeye tutunan silindirler olacağı için darbe emme için daha düzgün haraket edebilir. Hatta önce nitecore düz lastik, onun üstüne de 3 tane oring deneyebirim, dampa çapı müsade ederse.
11mm tüfek rayına da çok çok ince silikon bant yaparsam, tüfek-dampa-dürbün arası 0 metal teması ile aşırı garanticilik yapabilirim. Eğer hala dürbün kırılacaksa helal olsun, ne diyeyim
Hazırlıklar bende tamam gibi Dürbün işini önümüzdeki haftaya bıraktım, h.içi siparişimi veririm büyük ihtimal.