Herkese merhaba,
Tüfeğimle normal nişangahla destekli şekilde 50 metreden soda şişesi vurabiliyorum. Halen duman oluyor tüfekte 300den fazla atış yapmışımdır belki. Her denememde daha da çok beğeniyorum tüfeği, ıskalarsam şaşırıyorum. JSB 18.13 kullanıyorum.
Yaylı tüfeğe belki çok gerekli değildir dürbün ama ilanlar kısmında satılan Sportmatch DM60 dampayı dayanamadım aldım.
Haliyle dürbün almam gerek artık
1-Anladım ki Hawke iyi bir marka. Fakat Sport, Vantage gibi serilerinden hangisini almalı. Vantage daha üst sanırım. Sport yani ucuz olanını alsam ne kaybederim?
2-Hevesimi bastırmak için Aliexpress'ten Bushnell'in sahtesi olan 3-9x40'ı 80-90 tl fiyatı ile alıp geçmek yeterli olur mu? DM60 dampa da var, kolay bozulmaz heralde diye düşündüm.
3- Hawke alırsam 500 liraya kadar bütçe ayırabilirim, 3-9x40 gibi bir dürbün için ama ilk acemilikle yazık etmeyeyim de diyorum dürbüne.
4- Almışken Hawke olsun dersem, 40mm yerine 32mm çapındaki dürbünününü alıp hem ekonomi yapsam hem de dürbünü hafifletsem, görüntü netliği ve parlaklığı olarak çok kayıp yaşar mıyım. 40mm daha çok ışık alıyor elbet ama tüfek üstünde daha büyük duruyor.
5- 20ga Bora BR 20 tüfeğimde DM60 dampaya HAWKE dürbün kullanmak sağlıklı olabilir mi? 11mm-22mm ray dönüştürücü ile dampayı takacağım. Dampanın koruyucu etkisi ateşli tüfekte de iş yapar mı acaba merak ettim.
Not: Burda asıl amacım dürbün sistemini tanımak, mildot'a alışmak, chairman programını deneyimlemek. PCP almayı düşünürsem ilerde zaten iyi bir dürbün alırım daha büyük bir bütçe ile. Mod 87 için 70-100 metreden dürbünle hedef kağıdı üstünde düşmeleri-sapmaları test etsem keyiftir benim için.
Şimdiye kadar yönlendiren ve havalı hobisine başlamama vesile olan herkese tekrar teşekkürler.