Herkese merhabalar,
Forumda cevap aradım ama bulamadım. Youtube'da izlediğim bazı videolarda gördüğüm uygulamaları merak ettim ve sormak istedim sizlere.
1) FT yarışmalarını izliyorum yerli ve yabancı. Orada yarışmacılar peletleri cebinde mi taşıyor acaba? Sorum garip gelebilir ama yanlarında kutu v.b. görmedim, ellerini FT ceketlerinin cebine atıp peleti tek tek yerleştiyorlar namluya. FT gibi hassas atışlar yapılan bir yarışmada, pelet serbest şekilde cepte taşınmıyordur diye düşünüyorum, eteği ezilse sapma yapar. JSB'nin premium peletleri var, tek tek süngerdeki boşluklara yerleştirilmiş, onun gibi bir düzen var diye düşündüm ceplerinde.
2) Bir hevesle atışa gittikçe elimdeki pelet çeşitlerini yanımda gezdiyorum ama içim acıyor, şıkır şıkır sallandıkça. Kaliteli pelet almaya çalışıp, sağa sola taşırken kalitesini düşürmek, etek ezmek akıllıca değil. Pelet taşımak için özel bir kutu var mı? Sonuçta özellikle PCP kullanıcıları tek tip pelete alışıp hep onu kullanıyorlar gibi.
3) Videolarda peletleri birkaç damla yağlayıp kutuda muhafaza edenleri göndüm. Hatta su altında kevgirle hoplata hoplata yıkayıp, kurutup sonra yağlayan da var. Elimde JSB'den 5-6 kutu, Spoton v.b.'den 4-5 kutu oldu. JSB 18.13 atıyorum genelde, elim diğerlerine gitmiyor, oksitlenmesin diyorum. Yağlama tavsiye eder misiniz.
Atışa giderken sadece JSB'nin Jumbo Heavy(18,13gr) ve Jumbo (15,89gr) modelini yanımda taşımak için iki bölmeli içi sünger ve kumaş bant kaplı bir kutu yaptım, çok sessiz oldu. Bölmeler 150 kadar peleti rahat alıyor. En azından şıkır şıkır etmiyor taşırken. Victory Sport peletin kutusunu da kadife kumaş ve kumaş bant ile kapladım denemelik.
Bir de balıkçılıkta olta iğnesi ve olta kurşunu taşımak için kulandığımız şu kutuları deneyeyim dedim olmadı. Peleti almak için baş ve işaret parmağın rahat gireceği bir genişlikte olmalı yuvalar. 200'lük yuvarlak metal kutular kadar geniş olmalı gözler rahatça peleti almak için. Dar gözden kolayca almak sıkıntı. Burda da amacım peletleri azar azar bir sürü gözde muhafaza edersek birbirlerine yükleri ve darbesi azalır diyeydi.