merhaba sevgili dostlar. yaylı tüfeğim ile ilgili daha önce yaşamış olduğum bir sorun nedeni ile tüfeğimi açıp yayını değiştirmiştim. daha sonra bu tüfek sökme takma olayı alışkanlık yaptı. en son yaptığım işlemler ile tüfeğimin gücünü yay değiştirmeden arttırmak istiyordum. tüfeği söktüm. pistonun içerisine, pet şişeden dik dörtgen şeklinde kestiğim ve silindir haline getirdiğim parçayı pistonu bir tur kaplayacak şekilde pistonun içine koydum. sonra da iki adet pulu da pistona koydum. pistonu ve contayı bir miktar sarı renkli bir gres ile yağlayıp. tüfeği topladım. yaptığım ilk atışta muazzam bir ses geldi ve ortalığı bir yanık kokusu kapladı. tüfeğimin gücü muazzam artmıştı. ard arda iki adet kitap koymuştum ön taraftaki tamamen delinmişti yaklaşık 25mm kadar. merak ettiğim iki konu var
1-aşırı yüksek sesin kaynağı yağ mı
2-aşırı güç artışı yapılan işlemlerden kaynaklı mı yoksa o beklenmedik sesin kaynağının da etki si var mı
şimdiden teşekkür ediyorum.
bu arada o aşırı ses ve koku nedeni ile tüfeği yeniden söküp yaptığım işlemleri geri aldım ve pistonu elimden geldiğinde silip yeniden tüfeği topladım. bu hali ile daha atış yapamadım.