Bu mesajım ne kadar kişiye ulaşabilir bilmiyorum ama şu andaki forum sahipleri ve yöneticileri tarafından okunmayacağından eminim. Aksi takdirde Forum'da şu anda görülen kaos oluşmazdı. Artık sadece alım satım sitesi haline dönüşen forumlar ile ilgili olarak sizin ile bazı düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.
Maalesef What's App, Facebook ve benzeri sosyal siteler, forumların sonunu getiriyor. Bu sadece ülkemizde değil, yurt dışında üyesi olduğum diğer forumlar için de geçerli.
Sosyal medyada yapılan paylaşımlar ve What's App gruplarında yazılanlar, su üzerine yazı yazmak gibi... Anlık etkisini yaratıp, daha sonra erişilemeyecek şekilde kaybolup gidebiliyorlar. Halbuki bakımı iyi yapılan bir forumda bu çok zor.
Diğer bir husus, "küçük olsun, benim olsun" mantığı... Facebook gruplarında da bu böyle, What's App gruplarında da... ufak bir anlaşmazlık neticesinde hemen bölünülerek ya yeni bir Facebook veya What's App grubu kurularak oraya geçiliyor. Şahsen havalı silahlar ile ilgili olarak hobim tek, ancak üyesi olduğum havalı silah What's App grubu sayısı nerede ise 10'a yakın... Facebook'da da öyle... Bir grupta 2 arkadaşım yok, diğerinde 3'ü küsüp diğer bir gruba geçmiş, bir diğerinde biri "Grup Ağası" olmak istemiş kendi grubunu kurmuş ...vs gibi! Hiçbirini incitmek istemediğim için tüm gruplardaki üyeliklerimi koruyorum ancak bazen hem hepsini takip etmek, hem de aynı paylaşımı 5-10 grupta tekrar tekrar okumak (özellikle video paylaşımı ise bayağı yüklü bir kota azalması demek) bıkkınlık veriyor.
80'lerin ünlü bir müzik parçası vardı, yaşı büyük olanlar hatırlar "Video killed the Radio Star" isimli... daha sonra VCD'ler çıktı videoyu öldürdü, CD, ler, DVD'ler VCD'leri götürdü, BlueRay falan derken artık yeni üretilen bilgisayarlarda CD sürücü bile yok... Flash USB belleklerden SSD'lere doğru kaydı kayıt işlemleri...
Konuyu çok dağıtmadan biraz ben bunu tek kanallı TV zamanına benzetiyorum. Evet, çözünürlük düşüktü, görüntü siyah beyazdı, önümüze ne konulur ise onu seyretmek zorundaydık....falan ama ertesi gün bir haber, bir dizi, bir filim, bir maç olduğunda herkes ortak nokta olarak izlemiş olduğu için onun üzerinde konuşulur, herkes haberdar olmuş olurdu. Daha sonra çok kanal ve özel TV'ler de yayına girince, şimdi aynen Facebook ve What's App'da olduğu gibi yüzlerce kanal ortaya çıktı. Kanal sayısı arttıkça, maddi çıkarlar ön plana çıkarak rating uğruna kalite düştükçe düştü. Şu anda TV'nizde ilk kanaldan başlayarak ve sadece birer dakika izleyerek bir sonraki kanala geçseniz, gününüz bile yetmeyebilir...
Bu kadar sözün kısası, herkese yapmak istediğim çağrı şu: Gelin, hep birlikte forumlara geri dönelim. Sadece satış ilanı olarak değil, tüm bilgilerimizi, atış paylaşımlarımızı burada paylaşalım. Yurtiçi veya yurt dışında yapılacak yarışmaları ve tarihlerini, hatta kimler katılacak bilgisini burada paylaşalım ve öğrenelim. Evet, Forumlarda fotoğraf ve video yüklemek, sosyal medyadaki gibi kolay değil, ancak bu zorluğu yaşıyorsanız, kolaylıkla linktte verebilirsiniz.
Gelin, hapis olduğumuz küçük gruplarımızın kabuklarını ve zincirlerini kırarak hep birlikte forumlara geri dönelim. Birimizin yaptığı paylaşımını hepimiz görelim, hepimiz haberdar olalım. Bu ölümlü Dünya'da kafamızı dağıtmak için girdiğimiz bu hobide dahi mezhepler gibi bölünerek kendi kurallarımızı yaratıp kendimizi onlara teslim etmeyelim.