No limit ayaklar ile 400 metrelere rahat atış yapılıyor. Top atışı atışlar artık eskide kaldı. 42 graini 950 FPS ile atan tufeklerimiz var.
42 grain'in 400 metreye kaç saniyede ulaştığını da öğrenmek isterim.,bir de bu 42 grain hangi kalibre?
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
No limit ayaklar ile 400 metrelere rahat atış yapılıyor. Top atışı atışlar artık eskide kaldı. 42 graini 950 FPS ile atan tufeklerimiz var.
42 grain'in 400 metreye kaç saniyede ulaştığını da öğrenmek isterim.,bir de bu 42 grain hangi kalibre?
Hedefe 1 saniyede ulassa 5 metre
2 sn de ulassa 20 metre duser formulu yalnis hatirlamadiysam
( x=1/2 . G . t2)
O sacma da o mesafeye sanirim en iyi 1,5 saniyede gider. Yani 11-12 metre dusus yapsa 400 metre icin cok fazla degil kabul edilebilir bence. devede kulak. Daha tecrubeli arkadaslar daha doğru hesaplayacaklardır eminim ki
Saniyesini bilemeyecegim. 6.35 kalibrelerde 70 graine kadar özel üretim yapan tanıdıklarım var. Modlu efekto ile 860 FPS ile atip 900 MT den isabet alıyorlar.
900 metre! Vaaavvv cok basarılı. Ağır pellet hernekadar göreceli olarak düşük hızla çıksa da pek hız kaybetmiyor sanırım. Dolayısı ile buradan çıkacak sonuç uzun mesafe için ağır pellet
900 metre havalı tufekle hedef vuruluyorsa bence her yerde bahsetmemek lazım yasaklarlar sonra
Ben 900 mt duymadım daha önce ama çok iyi mesafe. Çok uzun zaman önce yabancı biri 530-540 mt diye aklımda kalmış jipin içinden bir su birikintisindeki ördeğe atıyordu 5.5 cal cricket ile 18.13 gr saçma kullanıyordu YouTube da görmüştüm. 1.5 mt sürekli sapıyordu ördekte ürkmüyor ordan oraya geziyordu saçma suya çarptıkça.
Videolarini bir zamanlar paylaştılar. Sonra hobinin geleceği için kaldırıldı.
tüfekler 70 graini 850-860 FPS ile atıyor. Buda standart 22 lr den güçlü. Facebook gurubunda geçen hafta gördüm 42 graini 1000 FPS ile atıyorlar. Sağlam solidlerle 1000 MT ye atabiliyorlar.
Facebook Dedeler grubuna göz atın.
Videolarini bir zamanlar paylaştılar. Sonra hobinin geleceği için kaldırıldı.
tüfekler 70 graini 850-860 FPS ile atıyor. Buda standart 22 lr den güçlü. Facebook gurubunda geçen hafta gördüm 42 graini 1000 FPS ile atıyorlar. Sağlam solidlerle 1000 MT ye atabiliyorlar.
Facebook Dedeler grubuna göz atın.
Merak ettim o videoyu fakat face de dediğiniz grup yok kapatılmış olabilir mi? varsa linki paylaşır mısınız?
Merak ettim o videoyu fakat face de dediğiniz grup yok kapatılmış olabilir mi? varsa linki paylaşır mısınız?
Atış videolarını bulamazsınız artık video paylaşıma ara verdiler.. Sayfalarının linkini aşağıya bıraktım..
Atış videolarını bulamazsınız artık video paylaşıma ara verdiler.. Sayfalarının linkini aşağıya bıraktım..
Eyvallah teşekkür ederim.sürekli yabancıları izliyordum birazdan bizden habidaşları izlemek de güzel olacaktır. sağlıklı günler dilerim.
Muazzam şeyler öğreniyorum forumdan ama içim gidiyor içim be...