Herkese merhabalar öncelikle.Birkaç konuda siz değerli forum üyelerinin bilgi ve tecrübesine ihtiyacım var.Havalı tüfek hobisine uzun süredir merak salmış fakat bütçe sıkıntısından dolayı yaylı kırmalardan öteye geçemedim taki şimdiye kadar.2000 tl lik bir para biriktirip PCP almaya karar verdim bunun içinde Hatsan AT44 Long modellerinden birini almayı düşünüyorum hem içinde optima 3*9*44E dürbünü de var ek olarak yanında Hatsan PCP pompasını da almayı düşünüyorum.Kafamın karıştığı yere gelicek olursam sevgili hobidaş büyüklerim ve küçüklerim;
1) AT44 LONG modellerinden sizce S 10 mi TH 10 mı yoksa W 10 mu almayılım?Kullanım olarak hangisi daha kaliteli sizce?Tutuş olsun, uzun süreli kullanımlarda yıpranma olsun ,problem çıkarma olsun vs.(W ye karşı ceviz ahşap saplı olduğu için ayrı bir ilgim var ama hatsan store u arayıp satıcı abiye sorduğumda kardeşim S modelini al çünkü ahşap çabuk çizilir ve kötü görüntü oluşturur ,ahşap daha hassastır dedi bende kararsız kaldım TH mı alsam S mi alsam yoksa ne olursa olsun diyip W almsam.)
2)Bir diğer konu ise ürünle beraber gelen Optima 3*9*44E ürünü 3*9*44 AOE olarak değiştirmek istiyorum 120 tl lik bir fiyat farkı ödeyerek.Nedeni ise önden paralaxlı olması.Bu değişimi yapıp yapmama konusunda da siz değerli hobidaşlarımın bilgi ve birkimine ihtiyaç duyuyorum.Ayrıca bu dürbünle kaç metre mesafede net atışlar yapılabilir?
3) Son olarak Hatsan PCP Pompasını şu nedenlerde dolayı almak istiyorum:
-tek seferde en fazla 100 atış yapan biriyim (uzak yakın mesafe karışık) bu nedenle yanımda scuba tüpünü taşımaktansa pompa ile 1 sefer evde 1 sefer de atış yaptığım yerde şişirmeyi düşünüyorum.
-scuba tüpü alsam bile bittiğinde nerede nasıl dolduracağımı ve maliyetini bilmiyorum.
bunları da hesaba katarak sizce pompa almam mantıklı mıdır?
Yukarıda belittiğim konularda yardımcı olursanız çok sevinirim Hepinize şimdiden teşekkür ederim...