Hobidaşlar ben aranızda çok yeniyim ve kafamda o kadar çok soru var ki. Bir iki gündür konu açmaya başladım umarım fazla konu açmam dan dolayı ikaz yemem.Sonuçta tam istediğim konu daha önce açılmamış yakın konular olsa da yada ben bulamadım.
Az çok herkes Pellette hangi markanın kaliteli olduğunu biliyor 3 gündür araştırmama ve elimde hayla bir tüfek olmamasına rağmen ben bile öğrendim. Ama benim istediğim şu değerli abilerim kardeşlerim en makul şekilde amaca hizmet edecek mermileri öğrenmek. Kullandığınız silah ile tecrubelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum örnek vermek gerekir ise.
Kaliteli mermiler isabet açısından sapma bakımından daha iyiler bunu biliyorum ama her durumda kaliteli mermiyi kullanmak malum fiyatlardan pahalıya geleceğine inanıyorum. Kullanma amacına göre mermi seçiminin öğrenilmesi bütçeyi bir hayli düşürebilir. Gene örneklere devam edeyim.
Komşum merak etti bende tüfeyi istedi 10 metreye 20 metreye amaçsız atışlar yapacak eline JSB nin tanesi 50 kuruşu geçen mermi vermek mi daha mantıklı yoksa 0,08-0,10 gibi fiyatlara gelen mermi mi.
Yada 25 metreye soda şişesine atış yapılacak fiyatına göre en mantıklı pellet ne ?
PC dünyasında çok konuşulur F/P terimi bilmeyen hobidaşlar için açıklamak gerekir ise. Fiyat performans amaç uygun fiyata en kaliteli performansı almak bilmek.
Bu konuyu okuyana kadar herkes en kaliteli mermiyi her amaçta mı kullanıyordu. Ya da parası varken en pahalı kaliteli pelleti yokken en kötüsünü mü kullandı. Yada öğrenene kadar her markanın piyasaya sürdüğü tüm pelletleri alıp deneyip yanıldımı.
Hobidaşlar yıllardır biriktirdiğiniz tecrubelerinizi. Ben bu hatayı yaptım Sinan siz yeni hevesliler yapma dediğiniz başınızdan geçen her şeyi isterse kitap olsun anlatabilir. Benim gibi yeni başlayan heveslilere örnek olabilirsiniz.
Amaç hangi tür pelleti hangi amaçla kullanırsak en ekonomik şekilde yararımıza olur.
Kullandığınız tüfekleri ve pelletleri o tüfekte daha önceden kullanıp beklentinizi karşılamayan pelletleri yazmanız yardımcı olacaktır.