Arkadaşlar merhaba konu biraz uzun kusura bakmayın. Sözle 1-2 dakikalık konu yazıya dökülünce sayfalar ediyor.
Effecto px4 ile ilgili yasadigim sorun ve çözümleri paylaşmak istedim.
Tüfek 07.10.2019 tarihinde sıfır olarak alınmıştır. İlk izlenimim görsel olarak tetik ağırlığı vb. Konularda çok iyi olduğudur. Regülatör lü olması da cabası tabi. Aynı dönemde elimde kral puncher Jumbo ve kral nemesis te bulunuyordu. Kral Pcp ler ile 50 m de jsb 18.13 ile 50 krş grupman yapabiliyordum ancak Effecto ile aynı sonucu alamadım. Grupman 25 m de bile 1 TL den büyüktü. Tüfeği başka pelletler ile de denedim sonuç tatmin edici olmadı. Jsb 25.39 ile iyi sonuç verdi ancak çok pahalı bir Pellet.
Sonuç olarak tüfeği bu şikayet ile 2 defa firmaya gönderdim. Huglu servistekiler Sabit atış sehpası ile deneme yaptıklarını ve 25 m de 11-12 mm lık grupmanlar aldıklarını ilettiler ve resim olarak ta bana attılar. İlave olarak 10 kadar jsb 25.39 pellet ve iki şarjör rüde jsb 18.13 ile doldurup geri gönderdiler.
İki hafta önce Çin den aldığım namlu ucu hız ölçeri denedim ve tufekteki dengesizligi farkettim. Ölçümler m/s olarak bir 230 m bir 270 m yukarı aşağı dalgalanmalar var. Regülatör devre dışı kalınca daha stabil atmaya başlıyor. Servis teki arkadaşa yazdım çekiç ayarını kontrol etmeni istedi ve sorun çekici sabit tutan setuskur vidası oynamış ve çekicin mesafesi artmış. Söküm konusunda destek ve bildirdikleri mesafeleri kumpas ile ölçerek gerekli ayarlar yapıldı ve sonuç aynı. Dalgalanmalar devam ediyor.
Daha sonra 100 bar altında tüfek hava kaçırdı ve tüp bitene kadar devam etti. Tekrar servise gönderdim (3. Gidişi). Kasadaki merkez deliğin kayık olduğu bildirildi ve kasa değişimi yapıldı gerekli oring değişimleri ile tüfek geri geldi ve sorunun çözüldüğü umuduyla iki kez atışa gittim ve sonuç aynı.
Muhtemelen regülatör arızalı, çünkü 115 bar altında regülatör devre dışı kalınca hız konusu stabil hale geliyor.
Regülatör ü devre dışı bırakmayı denedim ama beceremedim servis teki arkadaş destek oldu ama sonuç olarak tüfek tekrar servise gidecek. Vaktinizi aldım kalın sağlıcakla